ارزیابی و مطالعه تطبیقی مجموعه مسكونی فپكو در صدرای شیراز بر پایه اصول پدافند غیرعامل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی نوآوری در مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IUREB02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده زینالی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

چکیده

حس آرامش يكي از مهمترين نيازهاي انسان در طول تاريخ و هدف بخش بزرگي از تلاش هاي او بوده است. القاي حسآرامش فقط با نگاه معمارانه تامين نمي شود و نيازمند نگاهي ژرف تر به ابعاد روانشناسي آن مي باشد. يكي از جنبه هايرواني القا كننده آرامش، احساس امنيت كاربران فضاها بوده كه اهميت تامين امنيت در معماري را دو چندان مي كند.موضوعي كه اين پژوهش بر آن تاكيد دارد پدافند غير عامل مي باشد. پدافند غير عامل به مجموعه اقدامات غير مسلحانهاي گفته مي شود كه موجب افزايش بازدارندگي، كاهش آسيب پذيري، تداوم فعاليت هاي ضروري، ارتقاء پايداري و تسهيلمديريت بحران در مقابل تهديدها ( طبيعي و انساني) و به ويژه اقدامات نظامي دشمن مي گردد. در حال حاضر بزرگترينتهديدهاي بناهاي مسكوني برخي حوادث طبيعي چون سيل و زلزله هستند. در روند اين پژوهش مهمترين مساله اي كهدر نظر گرفته مي شود، اهميت توجه به سلامت جسمي و روحي انسان است كه چنانكه عنوان شد اين مهم از رعايت دونياز تامين شرايط آسايش و القاي حس آرامش حاصل مي شود. در اين پژوهش، در گام نخست تعريف جامع و كاملي ازدفاع غير عامل و جنبه هاي آن ارائه خواهد شد و سپس تبعات ناديده گرفته شدن اصول آن در معماري با نگاهي به فجايعپيش آمده پس از حوادث طبيعي چون سيل و زلزله مورد توجه قرار خواهد گرفت. از سوي ديگر، در اين پژوهش راهكارهايعملي و معمارانه ايجاد امنيت براي ساكنين و كاربران بناها كه امروزه مورد توجه قرار گرفته اند شرح داده خواهند شد ونمونه هاي استفاده از اين راهكارها در نمونه هاي داخلي و خارجي بررسي مي گردند. در نهايت مجموعه مسكوني ساختهشده اي از منظر رعايت كردن اصول معماري امن و برطرف كردن غالب نياز هاي انسان امروزي تحليل مي شود و با نگاهيارزشي به صيانت انساني از بلاهاي طبيعي و انساني با تاكيد بر پدافند غير عامل بررسي شده و كاستي هاي اين پروژه جهتبرطرف شدن در طرح هاي بعدي مشخص مي گردند.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، ساختمان مسکونی، بلایای طبیعی، فپکو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.