امكان سنجی به روز رسانی اندیشه های ویتروویوس در كتاب "در باب معماری" به منظور كاربرد بنیادین در معماری معاصر ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی نوآوری در مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: IUREB02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شموسی

دانشجوی کارشناسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

محمدعلی کاظم زاده رائف

عضو هیات علمی گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

صبا میردریکوندی

استاد مدعو گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

چکیده

در معماري با وجود عوامل متعددي چون اقليم، فرهنگ و شيوه زندگي يك جامعه، غالباً، خصوصيات مشتركي درسبك ها و شيوه هاي معماري وجود دارند.اين خصوصيات بخش مهمي از بنيان هاي يك بنا را تشكيل مي دهند.اينگونه موارد اغلب ارتباطي به گذر زمان و به تبع آن گسترش دانش و يا قدمت يك اثر نداشته، و به موازات باپيشرفت فن آوري در طراحي و ساخت يك اثر معماري نقش اساسي را ايفا نموده اند. ويتروويوس، معماري كه چنددهه پيش از ميلاد مي زيست بر اين باور بود كه براي رسيدن به يك اثر معماري موفق مي بايست، به چند عاملبنيادين از انواع مباني طراحي معماري توجه ويژه داشت. وي انديشه هاي خود را در قالب اثري مكتوب تحت عنوان"در باب معماري" به رشته تحرير در آورد. از ديرباز تاكنون، اغلب معماران برجسته در سبك هاي معماري شان بادر نظر گرفتن انديشه هاي او، از طريق كتاب يا آثار معماري متأثر از آن، به موفقيت در به ثمر رساندن آثارمعماري قابل قبول دست يافتند. هنر و معماري ايراني با پيشينه اي درخشان همراه با حكمت متعالي، در طولتاريخ، از دستاوردهاي ارزشمند تمدن ايرانيان بوده است. معماري معاصر ايران نيز همسو با تحولات معماري وفناوري هاي نوين ساختماني، براي نيل به نوعي معماري اصيل و به روز لازم است از مفاهيم پايدار معماريمنجمله مباني مندرج در كتاب "در باب معماري" ويترويوس البته به صورتي به هنگام شده بهره مند گردد. در ايننوشتار سعي شده زمينه هاي كابردي ساختن اصول بنيادين معماري مبتني بر انديشه هاي ويتروويوس در معماريمعاصر ايران بررسي شود. در اين مقاله از شيوه ي تحقيقي توصيفي تحليلي بهره گرفته شده كه با استفاده از منابع كتابخانهاي و سايت هاي اينترنتي، سيويليكا و نشريه هاي مرتبط با موضوع انجام شده است.

کلیدواژه ها

کتاب در باب معماری ، ویتروویوس، اصول سه گانه ویتروویوس، معماری معاصر ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.