CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تحلیلی میزان رضایتمندی گردشگران از خدمات فرودگاهی با استفاده از روش تاپسیس خاكستری (مطالعه موردی؛ فرودگاه های مشهد، استانبول، دبی، دوحه)

عنوان مقاله: مقایسه تحلیلی میزان رضایتمندی گردشگران از خدمات فرودگاهی با استفاده از روش تاپسیس خاكستری (مطالعه موردی؛ فرودگاه های مشهد، استانبول، دبی، دوحه)
شناسه ملی مقاله: GEOB02_037
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا و گردشگری و توسعه پایدار در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین کاربر - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی، موسسه آموزش عالی بینالود
حمداله سجاسی قیداری - استادیار و عضو هیات علمی گروه جغرافیا، دانشگاه فردوسی مشهد
زهرا پوری - استادیار و عضو هیات علمی گروه جهانگردی، موسسه آموزش عالی بینالود

خلاصه مقاله:
در عصر حاضر توسعه گردشگري و جذب گردشگر از مهمترين مسائلي است كه كشورها براي بهبود وضع اقتصادي به دنبال آن هستند، در دنياي رقابتي امروز، كشورها براي توسعه گردشگري و جذب بيشتر گردشگران رو به ارائه خدمات جديد و باكيفيت آورده اند. چرا كه امكان بازگشت و تقاضاي مجدد گردشگري، به ميزان رضايت گردشگران از مقصد وابسته است. در اين بين بيشترين راه ورود و خروج گردشگران كشورها از طريق مرز هوايي و فرودگاه مي باشد. اين پژوهش، با بررسي رضايتمندي گردشگران از كيفيت خدمات فرودگاهي، فرودگاه هاي بين المللي مشهد، استانبول، دبي و دوحه ارائه مي گردد. نوع پژوهش نظري-كاربردي است كه در آن، از پرسشنامه به عنوان ابزار اصلي گردآوري اطلاعات استفاده شده است. و داده ها توسط نرم افزار spss مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. جامعة آماري پژوهش، تعداد 383 نفر، شامل گردشگراني بود، كه تجربه استفاده از فرودگاه هاي مذكور را داشته اند. نتايج بررسي رضايتمندي از كيفيت خدمات ارائه شده نشان مي دهد، فرودگاه بين المللي مشهد در تمامي شاخص هاي خدماتي از سه فرودگاه ديگر با اختلاف معناداري عقب است در مقابل فرودگاه دوحه بيشترين امتياز را از بحث رضايتمندي كسب كرده است و فرودگاه هاي دبي و استانبول تقريبا نسبتي برابر دارند. به عنوان مثال در زمينه شاخص پذيرش مسافر و بار، فرودگاه مشهد در مولفه ميزان رضايت از نحوه برخورد كارمندان پذيرش، امتياز 3,27 را كسب كرده است، در مقابل فرودگاه دوحه با امتياز 4,20 اختلاف زيادي را به لحاظ رضايتمندي نسبت به فرودگاه مشهد كسب نموده است. همچنين فرودگاه هاي دبي با امتياز 3,85 و استانبول با امتياز 3,79 پس از دوحه و بالاتر از مشهد قرار گرفته اند.

کلمات کلیدی:
خدمات فرودگاهی، رضایتمندی، تحلیل مقایسه ای، فرودگاه های بین المللی مشهد، استانبول، دبی و دوحه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1130230/