بررسی وضعیت توریسم درمانی، موانع، مشكلات و راهكارهای توسعه آن در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا و گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEOB02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه قربان نیا خیبری

استادیار، گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

فاطمه قنواتی

دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

محسن آرمین

استادیار، گروه مهندسی منابع طبیعی- آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج

چکیده

توريسم درماني (گردشگري پزشكي) از زيرشاخه هاي گردشگري سلامت و سفر به منظور درمان بيمارهاي جسمي يا انجام نوعي از عمل هاي جراحي زير نظر پزشكان در بيمارستان ها يا مراكز درماني است. توريسم درماني در بسياري از كشورهاي دنيا نقش مهمي در ارز آوري دارد اما اين صنعت هنوز در كشور ايران به جايگاه واقعي خود دست نيافته است، لذا اين پژوهش با هدف بررسي وضعيت توريسم درماني در استان خوزستان و تجميع راهكاري توسعه اين صنعت گردشگري با بررسي تحقيقات و پژوهش هاي صورت گرفته در اين زمينه انجام شده است. نتايج بررسي ها نشان داد كه استان خوزستان از نظر امكانات و تسهيلات بيمارستان ها و مراكز درماني و از نظر پزشكان و كادر پزشكي مجرب و متخصص نسبتاً مشكلي ندارد. بررسي ها نشان داد كه مشكلات و محدوديت هايي از نظر كمبود خدمات حمل و نقل عمومي، نبود نظام كارامد بيمه بيماران، كمبود بيمارستان ها و درمانگاه هاي تخصصي مختص اتباع خارجي و بي نظمي ها در كار ورود، اعزام و معالجه بيماران در استان خوزستان وجود دارد. با وجود ظرفيت بسيار زياد استان خوزستان از نظر توريسم درماني بويژه جذب بيماران كشورهاي عربي همسايه من جمله عراق، انتظار مي رود سرمايه گذاري بيشتري در اين زمينه در استان صورت گيرد و تسهيلات و امكانات آن همتراز شهرهاي بزرگي همچون تهران و شيراز باشد، زيرا كه آمارها نشان ميدهد از بيماران خارجي ورودي به استان خوزستان، فقط 10 تا 15 درصد آنها به مراكز درماني خوزستان مي روند و اغلب آنها، استان هاي ديگر ايران را براي درمان انتخاب مي كنند و در خوزستان ماندگار نمي شوند. در مجموع با سازماندهي و برنامه ريزي آينده نگر در حوزه هاي گردشگري سلامت، حمل و نقل و پزشكي مي توان انتظار افزايش ورود تعداد گردشگران سلامت به استان خوزستان را داشت و از اين راه اقتصاد استان را شكوفا و از ركود خارج كرد.

کلیدواژه ها

توریسم درمانی، بیمارستان ها و مراکز درمانی، موانع، راهکار، استان خوزستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.