تبیین استراتژی های هدفمند سازی مدیریت مقاصد گردشگری نوظهور در راستای توسعه پایدار (مسیر گردشگری تهران _ یزد: شهرستان یزد- بخش زارچ)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه علوم جغرافیا و گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEOB02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خزائی

کارشناس ارشد اکوتوریسم، دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان

محمدرضا ابوترابی زارچی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد

مریم عبدلی

کارشناس ارشد برنامه ریزی توسعه گردشگری دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان

چکیده

امروزه مديريت مقصد و سازمان هاي دخيل در امر برنامه ريزي و بازاريابي مقاصد گردشگري، در بسياري از كشورهاي در حال توسعه گسترش يافته اند و از اين جهت نياز به آگاهي و به كار بستن استراتژي ها و سياست هاي برنامه ريزي و بازاريابي و همچنين اطلاع از روند بازارهاي هدف و تمركز بر معرفي بازارهاي جديد، براي رقابت پذيري و جذابيت مطلوب مقصد بيش از پيش احساس مي شود. با توجه به توسعه روزافزون صنعت گردشگري ايران و علاقه تور گردانان به رشد و تنوع محصولات گردشگري و معرفي مقاصد جديد و بكر، توسعه برنامه هاي استراتژيك و هدفمند مديريت مقاصد به جهت معرفي جاذبه ها و حفظ پايداري و ظرفيت تحمل جاذبه هاي مقصد ضروري مي نمايد. لذا پژوهش حاضر به بررسي و تبيين استراتژي هاي لازم در جهت هدفمند سازي مقصد گردشگري بخش زارچ از توابع شهرستان يزد و در مسير گردشگري پرتردد تهران- يزد در راستاي معرفي اين منطقه و توسعه پايدار گردشگري آن مي پردازد. روش اين پژوهش توصيفي- تحليلي است كه بر اساس مطالعات اسنادي- كتابخانه اي و مصاحبه با خبرگان و فعالين صنعت گردشگري و مسئولينميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و همچنين بخشداري بخش زارچ صورت گرفته است. پژوهش حاضر نشان مي دهد رونق صنعت گردشگري در مناطق بين راهي داراي پتانسيل بالقوه گردشگري مانند شهر زارچ در ايران، به مديريت كارآمد و منسجم، آگاهي جامعه محلي و افزايش حضور سازمان هاي خصوصي و مردم نهاد وابسته مي باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت مقصد، استراتژی های مدیریت گردشگری، توسعه گردشگری پایدار، مقاصد نوظهور، زارچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.