مقایسه رفتار ذرات آهن و پلی استایرن در جریان سیال در حضور میدان مغناطیسی به کمک دینامیک سیالات محاسباتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF06_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رودیک خاچیکیان

گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، واحد تهران شمال، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

محمدمهدی درویشی

استادیار گروه مکانیک، واحد تهران شمال، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش به مقایسه رفتار ذرات با اندازه و پذیرفتاری مغناطیسی متفاوت، داخل جریان سیال واقع در یک میدان مغناطیسی، پرداخته می شود. بدین منظور ذرات آهن و پلی استایرن با قطر 2 تا 6 میکرومتر در نظر گرفته شده و برای ایجاد میدان مغناطیسی از یک سیم بلند حاوی جریان الکتریکی با سه شدت جریان متفاوت، استفاده شده است. مدل هندسی شامل دو لوله است که به دو سر زانویی 90 درجه متصل شده اند و جریان سیال با پروفیل سرعت جریان توسعه یافته، به آن وارد می شود. نیروی مغناطیسی وارد بر ذرات با نوشتن چندین کد با زبان برنامه نویسی C و استفاده از قابلیت کدنویسی نرم افزار فلوئنت، محاسبه میشود و معادله حرکت ذرات در فضای اویلری - لاگرانژی و روش فاز گسسته، بدست می آید. نتایج نشان دادند که افزایش قطر در ذرات آهن همواره باعث افزایش بازدهی جذب ذرات میشود. این در حالی است که در ذرات پلی استایرن، نمودار بازدهی جذب بر حسب قطر ذرات به صورت یک منحنی با مقدار حداکثر است. به عبارتی دیگر، با افزایش قطر ذرات پلی استایرن، در ابتدا بازدهی جذب افزایش می یابد تا اینکه به ازای مقدار مشخصی از قطر، به حداکثر مقدار خود میرسد و با افزایش بیشتر آن، بازدهی جذب شروع به کاهش میکند. همچنین مشاهده شد که با وجود اینکه افزایش شدت جریان الکتریکی همواره باعث افزایش بازدهی جذب میشود، ولی تاثیر آن در رفتار نمودارهای بازدهی جذب ذرات آهن و پلی استایرن با یکدیگر یکسان نیست.

کلیدواژه ها

پذیرفتاری مغناطیسی ذرات، شدت جریان الکتریکی، قطر ذرات، جریان سیال، شبیه سازی عددی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.