بررسی ارتباط بین گرایش به دولت الکترونیک و تحقق حکمرانی خوب در شهر کرمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه جغرافیای اجتماعی شهری، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_KJUSG-7-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف مسلمی مهنی

استادیار سیاست گذاری عمومی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

رسول افضلی

دانشیار جغرافیای سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

نغمه صدقی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

تبیین موضوع: از دهۀ آخر قرن بیستم فنآوری اطلاعات و استفاده از شبکه‌های کامپیوتری به عنوان یک ابزار قدرتمند در دست جامعه  قرار گرفت و به‌عنوان پارادایمی مهم در مدیریت و اداره کارآمد جوامع در اقصی نقاط جهان مطرح شده است. از سوی دیگر، حکمرانی خوب به مثابه مقوله‌ای است که از دیرباز در بحث کارآمدی حکومت‌ها مطرح بوده و امروزه مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین گرایش به دولت الکترونیک و تحقق حکمرانی خوب در کرمان است. روش: پژوهش از منظر هدف از نوع کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده از نوع پژوهش ‏های توصیفی بوده که به روش پیمایشی انجام شده است. برای تجزیه و تحلیل داده‏های گردآوری شده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل‌سازی معادلات ساختاری با نرم‌افزار SPSS و Amos استفاده شده است. داده‏ های پژوهش، شامل نمونه ‏ای ۱۰۳ نفری از کارکنان دبیرخانه استانداری و ادارات کل مستقر در کرمان که شامل کلیه کارکنان مسئول سایت مکاتبات دولت الکترونیک و بین دستگاهی دبیرخانه­ای ادارت کل شهر کرمان است با استفاده از روش نمونه‏گیری طبقه‏ای تصادفی گردآوری شده است. ابزار مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که روایی آن از طریق روایی سازه و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. یافته‎ها: گرایش به دولت الکترونیک، توانسته است ۷۱ درصد از تغییرات حکمرانی خوب را تبیین ‏کند. گرایش به دولت الکترونیک بیشترین تاثیر را بر ظرفیت‏سازی داشته است. گرایش به دولت الکترونیک به تحقق حکمرانی خوب در نظام مدیریت دولتی کلان شهر کرمان منجر می‏شود. نتایج: گرایش به دولت الکترونیک، شفاف‌سازی، پاسخگویی، اثربخشی نقش‏ها و وظایف، نتیجه‏گرایی، ارتقاء ارزش‏ها، ظرفیت‏ سازی را در نظام مدیریت دولتی کرمان ارتقاء می‏ دهد.

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک, حکمرانی خوب, نظام مدیریت دولتی, ظرفیت‌سازی, شهر کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.