ارائه یک روش جدید جبرانسازی برای اصلاح ضریب توان شبکه با استفاده از ادوات جبرانسازی ( SVC(FC-TCR

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محسن حسینی

کارشناس ارشد مهندسی برق – قدرت ، شرکت پالایش گاز پارسیان

محمود زاده باقری

استادیار گروه مهندسی برق - دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

امروزه با توجه به گسترش روز افزون استفاده از انرژی الکتریکی ، مسئله انتقال قدرت الکتریکی اهمیت زیادی یافته و روز به روز در حال گسترش است. گسترش خطوط، انتقال نیرو با مشکلاتی روبرو است که برای رفع آن طرح های مختلفی مطرح گردیده است. یکی از این مشکلات ، نوسانا ت ولتاژ و عدم تثبیت آن در طول شبکه می باشد. برای رفع این مشکل از شیوه جبران توان راکتیو سیستم استفاده شده است و انواع جبران کننده های توان راکتیو به بازار عرضه شده اند. در این رساله به دنبال معرفی انواع جبران کننده های توان راکتیو و ویژگی های انان می باشیم . از اصلی ترین انواع آنان می توان به بانک های خازنی، ماشین های گردان و جبران کننده های ایستای توان راکتیو ( svc ) اشاره کرد. با توجه به کاربرد بیشتر svc ها در خطوط انتقل نسبت به دو نوع ذکر شده دیگر، تأکید خود را بر رو ی این نوع جبران کننده توان راکتیو معطوف داشته و مطالب بیشتری را در مورد svc ها بررسی خواهیم کرد. اصلاح ضر یب توان به معنای تامین توان راکتیو مورد نیاز در محل نزدیک بار می باشد. این فرآیند ممکن است در طول انتقال انرژی الکتریکی و در پست ها تغییر ولتاژ انجام شود چرا که به این ترتیب راندمان تبدیل ولتاژ بالا می رود. این فرآیند همچنین در مراکز مصرف به ویژه واحدهای صنعتی نیز مرسوم است چرا که به این ترتیب گذشته از کاهش هزینه ها مربوط به تهیه انرژی الکتریکی هزینه های مربوط به انتخاب کابل و تجهیزات تغذیه نیز کاهش می یابد. تنظیم ولتاژ در حضور بارهایی که توان راکتیو مصرفی آنها تغییر می کند یه موضوع مهم خواهد بود. به منظور جلوگیری از تداخل در بارهای مصرف کننده های مختلف باید ولتاژ تغذیه را در یک حد قانونی نگه دا شت. همچنین در جبران بار باید مساله متعادل کردن بار نیز مدنظر داشت. اکثر سیستم های قدرت ac سه فاز بوده و برای عملکرد متعادل طراحی می شوند. نرم افزار Simulink/MATLAB به دلیل داشتن امکانات فوق العاده زیاد در زمینه شبیه سازی سیستم های قدرت و رسم منحنی های دلخواه و دیگر امکاناتش که باعث شده از دیگر نرم افزارهای این زمینه متمایز شود ، جهت انجام این پروژه انتخاب شده است. یک جبران کننده ایده آل باید بتواند ضریب توان را جبران کامل نماید و به یک برساند.

کلیدواژه ها

کیفیت توان- جبران سازی- تلفات- اصلاح ضریب توان - متعادل سازی بار-شبکه های توزیع - ادوات فکتس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.