ارزیابی آزمایشگاهی چندین عصاره گیر شیمیایی جهت برآورد مس قابل استفاده در بعضی از خاک های آهکی استان فارس

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI09_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا تابنده

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

منوچهر مفتون

استاد بخش خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

از عصاره گیرهای شیمیایی جهت تخمین قابلیت استفاده عناصر غذایی گیاه استفاده می شود. عصاره گیرهایی که جهت تعیین مس قابل دسترس خاک به کار می روند عمدتا شامل عوامل کلاته کننده ، اسیدهای غیر آلی یا ترکیبی از یک عامل کلاته کننده با اسیدها و نمک ها می باشند (6و8). در تحقیقات می بایست از عصاره گیرهایی استفاده شود که مقدار مس عصاره گیری شده توسط آنها همبستگی مناسبی بامقدارمس جذب شده توسط گیاه داشته باشد و از طرفی بتوان از آنها در دامنه وسیعی از خاک ها استفاده نمود. از آنجا که در خاک های آهکی استان فارس تحقیقاتی منتشر شده در رابطه با عصاره گیری مس در خاک های ماندابی صورت نگرفته است و با توجه به اهمیت موضوع، انجام آزماش هایی جهت ارزیابی عصاره گیرهای شیمیایی از اولویت خاصی برخوردار می باشند. لذا هدف های این تحقیق عبارتند از : 1- تعیین مس قابل استفاده در خاک توسط 9 عصاره گیر شیمیایی و مقایسه بین روشها. 2- بررسی همبستگی میان مس عصاره گیری شده و بعضی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک های مورد مطالعه.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.