تجربیات اجرای پنج فصل پروژه باروری ابرها در ایران مرکزی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خلیلی

کارشناس موسسه تحقیقات آب

سمیه شهری

کارشناس ارشد آبخیزداری و کارشناس شرکت مشاور در اجرای پروژه باروری ابره

علی فلاحی

کارشناس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها

فرشته سعادت

کارشناس آموزشی

چکیده

تحت اختیار درآوردن پدیده های جوی و تغییرات آن (از قبیل ایجاد باران مصنوعی در سالهای کم بارانی و خشکسالی وجلوگیری از تگرگهای مضرومه و تقلیل شدت طوفانها) از دیرباز آمال و آرزوی انسان بوده است. بدین ترتبیب که در نیم قرن گذشته تکنولوژی باروری ابر دریچه های امیدی بر روی آمال و آرزوهای او گشوده است. فعالیتهای باروری ابرها در ایران مرکزی برنامه ای است برای استحصال آب از منابع جوی که با دو هدف عمده افزایش بارش در ایران مرکزی و انتقال تکنولوژی به داخل کشور از سال 1377 در حال اجراست. شروع این فعالیتها با تأسیس مرکز ملی تحقیقات ومطالعات باروری ابرها از طریق وزارت نیرو با همکاری رصدخانه مرکزی آب و هواشناسی روسیهCAO) بوده که فعالیتهای مشابهی را هم در کشور سوریه داشته است. این مرکز تاکنون توانسته است با اجرای چندین پروژه مهم باروری ابر در نواحی مرکزی و شمال کشور و با آموزش فنون باروری ابرها به متخصصین داخلی و همچنین تهیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز این تکنولوژی قدمهای مهمی را در زمینه افزایش بارش و کسب دانش فنی مربوطه در سطح کشور بردارد. هدف از ارائه این مقاله آشنایی خوانندگان با فعالیتهای مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها و معرفی ویژگیهای پروژههای اجرا شده توسط این مرکز میباشد.

کلیدواژه ها

باروری ابرها، باران مصنوعی، استحصال آب، خشکسالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.