بررسی رابطه بین مصرف رسانه ای و مصرف گرایی در بین ساکنان شهر مشهد
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF06_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 673
نویسندگان
استادیار؛ گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد.
کارشناسی ارشد جامعه شناسی گرایش پژوهشگری
چکیده
تحقیق حاضر به بررسی رابطه همبستگی بین مصرف رسانه ای (تماشای تلویزیون ، تماشای ماهواره و استفاده از اینترنت) و مصرف گرایی در بین نمونه 350 نفری از ساکنان 18 تا 65 ساله شهر مشهد در سال 1397 می پردازد. ابزار جمع آوری داده ها در این تحقیق ، پرسشنامه محقق ساخته بود که پایایی آن با آلفای کرونباخ 0,91 تایید شد . نتایج این بررسی نشان داد که میانگین مصرف گرایی در بین پاسخ گویان کمتر از حد متوسط است و در بین معرف های مصرف گرایی ، مصرف لذت گرایانه بالاترین و مصرف رقابتی کمترین میانگین را داشتند. تحلیل های دومتغیری نشان دادکه بین تماشای تلویزیون و مصرف گرایی رابطه همبستگی معناداری وجود ندارد از بین معرف های مصرف گرایی فقط مصرف مدگرایانه همبستگی معنادار با تماشای تلویزیون داشت و بقیه معرف ها همبستگی معناداری با تماشای تلویزیون نداشتند ولی بین میزان تماشای ماهواره و میزان استفاده از اینترنت با مصرف گرایی و تمامی معرف های آن رابطه همبستگی آماری معنادار و مستقیم وجود داشت. شدت همبستگی 0,27 برای تماشای ماهواره و 0,24 برای استفاده از اینترنت بود . تحلیل رگرسیون چندگانه نیز معناداری تاثیر متغیرهای میزان تماشای ماهواره با بتای 0,23، سن پاسخ گو با بتای -0,19 و میزان سواد مادر پاسخ گو با بتای 0,18 در معادله رگرسیونی را نشان داد. در نتیجه می توان گفت مصرف رسانه های خارجی تاثیر معنادار و مستقیمی برمصرف گرایی داشت.کلیدواژه ها
مصرف گرایی ؛ مشهد ؛ مصرف رسانه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.