تجزیه و تحلیل ژنتیکی ناحیه سیتوکروم b در مرغ بومی خراسان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAGK-6-2_014
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا نصیری

زهرا رودباری

چکیده

حفظ تنوع ژنتیکی در جمعیت مرغان بومی به عنوان سرمایه ملی و کوچک بودن اندازه جمعیت آنها بسیار حائز اهمیت است. بررسی توالی نوکلئوتیدی ناحیه سیتوکروم b میتوکندری در بین نژادها یا در درون آنها می تواند شاخص مناسبی از میزان تنوع موجود در جمعیت های مورد مطالعه باشد. هدف از پژوهش اخیر، بررسی ژنتیکی و فیلوژنتیکی توالی نوکلئوتیدی ناحیه سیتوکروم b از ژنوم میتوکندری مرغ بومی خراسان است. بدین منظور از 5 قطعه مرغ بومی خراسان نمونه خون جمع آوری گردید. پس از استخراج DNA، تکثیر قطعه 858 جفت بازی ناحیه سیتوکروم b میتوکندری توسط آغازگرهای اختصاصی انجام گرفت. قطعات تکثیر شده پس از خالص سازی به صورت رفت و برگشت توالی یابی شدند. تعداد 2 هاپلوتیپ مختلف بر اساس2 نوکلئوتید چند شکل موجود در توالی ها تعیین گردید. توالی های نهایی بدست آمده از هر هاپلوتیپ با طول تقریبی780 جفت باز که شامل 25/26 درصد آدنین، 57/13 درصد گوانین، 36/36 درصد سیتوزین،82/23 درصد تیمین بود. نتایج فیلوژنتیکی با استفاده از روش UPGM نشان داد، که مرغ بومی خراسان در گروه مرغان آسیایی قرار می گیرد و کمترین فاصله ژنتیکی با مرغ بومی چین دارد.

کلیدواژه ها

فیلوژنی, سیتوکروم b, مرغ بومی خراسان, ژنوم میتوکندری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.