بررسی امکان استحصال آب شیرین از منابع آب شورمناطق کویری استان یزد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: INCWR01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی مرات

پارک علم و فناوری یزد واحد C۶

چکیده

در این پژوهش حوض ه های آبریز کویری استان مورد ارزیابی اولیه از لحاظ آب و هوا و شرایط اقلیمی قرار گرفتند .کویرسیاه کوه در اولویت اول، کویر طبس در اولویت دوم و عدم انجام مطالعات کافی در خصوص منابع آب شور کویر درانجیر باعث شد تا این کویر در اولویت بعد از کویر ابرکوه قرارگیرد، هر چند از لحاظ جذب انرژی تابشی خورشید و میزان تبخیر، کویر درانجیر دارای بهترین شرایط است . با توجه به نوع مصرف و شرایط فنی و اقتصادی، شیرین کردن آب همراه با کاهشEC و TDS در محدوده مجاز و استاندارد، از طریق جدا کردن آب از محلول شور انجام می شود . روش تقطیر خورشیدی، بهترین روش شیری ن سازی آب شور است . این روش شامل، نمکزدایی مستقیم و نمکزدایی غیر مستقیم، می باشد. روش تقطیر مستقیم خورشیدیSolar Distillation تا حدی مستقل از کیفیت آب ورودیTDS) به سیستم با املاح بیش از 30،000 میلیگرم در لیتر بوده و نیاز به انرژی الکتریکی و مهارت تکنیکی نداشته و یا خیلی کم دارد . این روش بصورت تک مرحله ای و دو مرحل ه ای است . واحد دو مرحله ای جهت با زده بیشتر با هزینه کمتر، بیشتر به انرژی مستقیم گرمایی خورشید و کمی انرژی الکتریکی برای پمپاژ آب شور و مکش بخار از تشت تبخیر به سیستم سرد کننده نیاز دارد. اقتصادی ترین و آسانترین روش تولید الکتریسیته، استفاده از انرژی جنبشی باد( با سرعت متوسط سالیانه 14 متر بر ثانیه ) در کویر سیاه کوه است . حاصل این پژوهش، مکان یابی احداث پایلوت تقطیر خورشیدی دو مرحل ه ای مجهز به سیستم دفع و انتقال پساب، به مساحت 50 مترمربع، در کویر سیا ه کوه می باشد . ظرفیت تولید آن در شرایط بهینه، 200 متر مکعب در سال و قیمت هر لیتر آن 105 ریال ( 1385 ) پیش بینی می شود.

کلیدواژه ها

آب شیرین، آب شور، حوضه آبریز سیاه کوه ، کویر یزد، تقطیر خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.