شناسایی الزامات طراحی برنامهی درسی آموزش فلسفه به کودکان از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی شهرستان بناب در سال تحصیلی 1396-1395
محل انتشار: دوفصلنامه تفکر و کودک، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 636
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FABAK-9-2_004
تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1399
چکیده مقاله:
هدف اصلی تحقیق حاضر شناسایی الزامات طراحی برنامهی درسی آموزش فلسفه به کودکان از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی شهرستان بناب در سال تحصیلی 1396-1395 میباشد. روش تحقیق استفاده شده توصیفی- اکتشافی است. جامعهی آماری شامل کلیهی معلمان ابتدائی آموزش و پرورش شهرستان بناب به تعداد 489 نفر در سال تحصیلی 1396-1395 میباشد، که حجم نمونهی آماری نیز بر اساس فرمول کوکران 215 نفر از طریق نمونهگیری تصادفی- طبقهای بدست آمده است. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهی محققساخته میباشد که پس از تأیید روایی و پایایی آن (صوری) در اختیار نمونهی آماری قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادههای آماری از روشهای آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است. برای شناسایی الزامات طراحی برنامهی درسی آموزش فلسفه به دانشآموزان مقطع ابتدایی از تحلیل عاملی اکتشافی و جهت اولویتبندی الزامات طراحی برنامهی درسی آموزش فلسفه به دانشآموزان از آزمون فریدمن با نرمافزار SPSS 18 استفاده گردید. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که از میان الزامات نهگانهی مؤثر برای طراحی برنامهی درسی آموزش فلسفه به کودکان عامل توجه به نیازهای دانشآموزان با میانگین رتبهی 62/4 بیشترین و عامل کاهش تمرکزگرایی در برنامهی درسی با میانگین رتبهی 91/3 کمترین تأثیر را در طراحی برنامهی درسی آموزش فلسفه به دانشآموزان مقطع ابتدایی شهرستان بناب دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یلدا سالمی
دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز- ایران
محمدعلی مجلل چوبقلو
استادیار گروه برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، بناب- ایران
سید عبداله حجتی
استادیار گروه برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، بناب- ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :