بررسی وضعیت شادکامی و کیفیت زندگی دانشجویان پرستاری در زمان بحران کووید 19

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پسا کرونا
  • کد COI اختصاصی: HECOVID01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه جهان

گروه پرستاری ، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان ، ایران.

زینب خالدیان

گروه مامایی، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان ، ایران. دانشجوی دکتری مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران،ایران

چکیده

شادکامی نیز از مهم ترین نیازهای روانی بشر است که در تمام ابعاد زندگی افراد تاثیر دارد هدف از این مطالعه تعیین وضعیت شادکامی و کیفیت زندگی دانشجویان پرستاری در زمان بحران کوئید 19 است. روش: این مطالعه توصیفی به روش مقطعی درسال 1399 انجام شد، جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان پرستاری شاغل به تحصیل در نیمسال دوم 98-99 بود که در مجموع 100 دانشجو به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها به وسیله سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه شادکامی آکسفورد OHI و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 برای مقیاس کیفیت زندگی بود که به صورت آنلاین در اختیار دانشجویان قرار گرفت سپس اطلاعات جمع آوری شد. داده های جمع آوری شد ه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 ، آزمون های آماری توصیفی، استنباطی تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که 40 درصد از دانشجویان پسر و 60 درصد دانشجویان دختر بودند.نمره میانگین شادکامی دانشجویان در وضعیت وضعیت خوب گزارش شد اما کیفیت زندگی 5 درصد دانشجویان بسیار مطلوب، 24 درصد مطلوب، 50 درصد متوسط و کیفیت زندگی 21 درصد دانشجویان نیز نامطلوب بوده است .نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که با توجه به این ویروس جدید کوئید 19 و تغییر در سبک زندگی افراد، مسئولین علاوه بر برنامه ریزی جهت حفظ مراقبت های جسمی ، مشاوره و مداخلات روانشناسی کاملا ضروری و لازم می باشد.

کلیدواژه ها

کوئید 19 ، دانشجویان ، کیفیت زندگی، شادکامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.