بررسی رفتار دیوار برشی فولادی با تیرهای همبند در برابر بارهای رفت و برگشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE06_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد آذرمی علی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، ایران

احمد شکوه فر

دکتری عمران، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، ایران

چکیده

به منظور کاهش آسیب های محتمل وارد بر انواع مختلف سازه در اثر نیروهای مخرب از جمله زلزله، بهره مندی ازسیستم های مقاوم در برابر بارهای جانبی امری ضروری و مرسوم است. لذا دیوار برشی فولادی به عنوان یکی مناسب ترینسیستم های مقاوم در صنعت ساختمان سازی مطرح است. بنابراین در این پژوهش به بررسی رفتار دیوار برشی فولادی باتیر همبند (دیوار برشی کوپل) در سه قاب شش، هشت و دوازده طبقه می پردازیم. به همین منظور مدل های مورد بررسیشامل سه قاب شش طبقه، سه قاب هشت طبقه و سه قاب دوازده طبقه با طول تیر همبند 1.65، 3.5 و 5 متری می باشد که در محیط نرم افزار اپنسیس مدل سازی شده اند. رفتار این قاب ها تحت اثر اعمال یک بار سیکلی رفت و برگشتی موردارزیابی قرار گرفته است. نتایج مورد بررسی شامل منحنی پوش نمودار هیسترزیس نیروی برشی-دریفت، لنگر خمشی-دریفت و دوران ایجاد شده در تیر های همبند، انرژی تجمعی و شکل پذیری دیوار برشی و تیر همبند می باشد. بر اساسنتایج به دست آمده مشاهده شد، افزایش طول تیر همبند، باعث افزایش ظرفیت برشی و خمشی تیر همبند و کاهش حداکثردریفت آن شده است. هم چنین افزایش طول تیر همبند، ظرفیت برشی و خمشی دیوارهای برشی را کاهش داده و باعثافزایش حداکثر دریفت در دیوار برشی شده است. با افزایش ارتفاع قاب، شاهد افزایش نیروی برشی و لنگر خمشی در هر دوالمان تیر همبند و دیوار برشی هستیم. لذا افزایش نیروی برشی و لنگر خمشی با افزایش ارتفاع، در دیوارهای برشی نسبتبه تیر همبند نمود بیشتری دارد. افزایش طول تیر همبند، شکل پذیری و انرژی تجمعی در تیرهمبند و دیوار برشی را بهترتیب افزایش و کاهش داده است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، ظرفیت برشی دیوار برشی فولادی با تغییر طول تیر همبندتغییر می کند.

کلیدواژه ها

تیر همبند، دیوار برشی فولادی، بار رفت و برگشتی، ظرفیت برشی و خمشی، دوران تیر، انرژی تجمعی، شکل پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.