ارزیابی نقش حس تعلق به مکان در سرزندگی کاربران مسکن معاصر (نمونه موردی: منطقه مهرشهر کرج)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CAUE06_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 538
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه ازاد اسلامی واحد بین المللی جلفا
چکیده
شهرها و عرصه های سکونتگاهی به مثل موجودات زنده ای هستند که حیات می سابند رشد می کنند به بلوغ می رسند و برایادامه حیات به سرزندگی و نشاط نیازمندند امروز شهرهای شهرهای بزرگ با رشد بالای جمعیت و توسعه بی حد کالبدیمواجه هستند از این رو سبب شده است تا شهرها با مسائل و تنگناهایی چون جدایی محل کار از سکونت، دوری از طبیعت،کاهش فضا های تفریحی و گذاران اوقات فراغت، کاهش فضای باز و در نهایت عدم تعلق و سرزندگی مواجه گردند. سرزندگیفضاهای سکونتی مبتنی بر حضور مردم کاربران است حس تعلق و حس مکان با هویت و هویت مندی رابطه نزدیک دارد.هویت خود به فرهنگ و سنت وابسته است و این حس تعلق در فرهنگ و سنت های مختلف گوناگون است و بازتاب هایمختلف دارد درتعریف حس مکان فرد را یک احساس گر صرف فرض کرده ایم اما در حقیقت این احساس گر در محیط پامیگذارد و ایجاد هویت می کند بدیهی است اگر هویت فرد با روح مکان و سرزندگی دارای مشترک ملموسی باشد فرد احساستعلق به محیط ودر آنجا احساس آرامش ذهنی می کند این حس از توجه برانگیزترین احساس مکانی است وبدون شک بایدمورد توجه طراحان باشد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی و تحلیلی بوده که مرکز توجه این پژوهش، مطالعه عوامل ایجاد کنندهحس تعلق و سرزندگی در مجتمع های مسکونی می باشد. با بررسی عوامل شکل دهنده به سرزندگی در مجتمع های مسکونیاز دیدگاه روانشناسی محیطی، بدنبال پاسخگویی به این سؤال اساسی است که طرح کالبدی مجتمع های مسکونی منطقهمهرشهر کرج چه نقشی در ایجاد حس سرزندگی ساکنین دارد؟ و در این راستا ابتدا به تعریف مفاهیم اساسی مرتبط به حستعلق و سرزندگی در مسکن و سپس به تبیین عوامل و راهکار های موثر بر حس تعلق و سرزندگی از منظر صاحب نظرانمورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
مسکن معاصر، کیفیت کالبدی، هویت، حس تعلق، سرزندگی، روانشناسی محیطیمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.