تحلیل و بررسی عملکرد سیستم‌های توزیع شده شئ‌‌گرا مبتنی بر پراکسی با استفاده از نظریه بازیها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دو فصلنامه مدیریت مهندسی و رایانش نرم، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMSC-5-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صدر

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد رشت، دانشگاه آزاد

پیمان بیات

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد رشت، دانشگاه آزاد

مژده نظری سلیمان دارابی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت،

چکیده

اخیراً شاهد رشد قابل‌ توجه تحقیقات در زمینه‌های کاربردی نظریه بازی‌ها در شبکه‌ها و بخصوص مدلسازی رفتار کاربران در سیستم‌های توزیع ‌شده و نامتمرکز هستیم. کاهش زمان اجرای عملیات در این نوع سیستم‌ها منجر به بالا رفتن کارایی آن می‌شود. برای حصول این هدف، می‌توان آن را به‌ صورت شئ‌گرا پیاده‌سازی کرد که ماشین مشتری با ماشین خدمتگزار به ‌عنوان یک شئ برخورد کرده و ارتباط بین آن‌ها تنها از طریق پراکسی صورت می‌گیرد. کاربران در این نوع سیستم‌ها مجموعه‌ای از انتخاب‌های ممکن را پیش روی خود دارند و ممکن است در تصمیم‌گیری‌های خود سود شخصی را به منافع کلی سیستم و سایر کاربران ترجیح دهند. از آنجا ‌که در یک سیستم توزیع‌ شده تمامی کاربران می‌خواهند منابع مورد نظر خود را در اختیار گیرند، استفاده از نظریه بازی‌ها می‌تواند ابزار مناسبی برای بررسی رفتار گره‌های خودخواه باشد. در این مقاله با استفاده از تئوری بازی‌ها رفتار، گره‌ها در یک سیستم  توزیع‌ شده شئ‌گرا ارزیابی شده است که در آن ارتباط بین ماشین مشتری و خدمتگزار به‌ وسیله پراکسی صورت می‌گیرد. برای درک رفتار گره‌ها در سیستم توزیع ‌شده، بازی‌های تک‌مرحله‌ای و بازی‌هایی که بی‌نهایت بار تکرار می‌شوند، بررسی شده و در انتها نیز رفتار یک گره در مقابل یک سیستم توزیع شئ‌گرا مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. از نتایج نهایی این ارزیابی می‌توان گفت در بازی‌های تک‌مرحله‌ای گره‌ها غیرتعاونی بوده و با هم همکاری نمی‌کنند، اما زمانی که استراتژی بازی بی‌نهایت بار تکرار شود، همکاری بین گره‌ها به عامل تخفیف یا همان احتمال مرحله بعد بستگی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

محاسبات توزیع‌شده, سیستم توزیع‌شده شی‌گرا, پراکسی, نظریه بازی‌ها, تعادل نش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.