نقد فیلم مارجین کال با تصمیمگیری اخلاقی در شرایط بحرانی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 20، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IHCS-20-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 763
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
هدف از نگارش این مقاله نقد محتوایی فیلم مارجین کال (درخواست نهایی)، ارزیابی سکانسهای فیلمنامه، دیالوگهای بازیگران، نحوه رفتار سازمانی و سایر مباحث مدیریتی بر اساس تصمیمگیری درست و اخلاقی مدیران در شرایط بحرانی است. روش تحقیق تحلیلی توصیفی از نوع محتوایی است که در مورد عکسالعمل افراد در شرایط بحرانی به مشکلسازمانی پرداخته شده و از این نظر نقاط قوت و ضعف فیلم مورد بررسی و نقد قرار گرفته است. از مهمترین نقاط قوت، فیلمنامه قوی است که تقریباً تمامی مباحث مدیریتی در زمان بحران، در آن گنجانده شده است. کارگردان تمامی دیالوگها را به صورت کاملاً ساده و روان و مبتنی بر اصطلاحات اقتصادی به نمایش درآورده است. همچنین میتوان به نحوه شکلگیری بحران در سازمان و روند معکوس تصمیمات مدیران به دور از اضافه گویی نیز اشاره کرد. در پایان بعد از به نمایش درآوردن تعارضات فردی در بین افراد، برگزاری جلسات متعدد، بررسی تمامی نظرات، تصمیمات و راهبردهای رقابتی و بقای سازمان، عکسالعمل افراد در زمان بحران و تصمیمگیری بهخوبی بهنمایش درآمدهاست. به علاوه فقدان نوآوری در تصمیمات سازمانی هنگام غلبه بر مشکلات و تمامی تصمیمات گرفته شدۀ مدیران، نشان از تقدم منافع سازمانی و فردی بر منافع سایر ذینفعان داشت که از نقاط ضعف آن بود. در نهایت این فیلم برای آموزش اخلاق حرفهای کسب و کار به دانشجویان این رشته پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
اخلاق حرفه ای, تصمیمگیری اخلاقی, مارجین کال, مدیریت بحران, نقدفیلماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.