مقایسه ی نگرش دبیران زبان انگلیسی دبیرستانهای تبریز نسبت به استفاده از تکنولوژی در کلاس بر اساس ویژگیهای دموگرافیک آنها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهش های زبانشناختی در زبانهای خارجی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JFLR-10-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین حدیدی

گروه انگلیسی دانشگاه آزاد تبریز

حسن جهانبان اسفهلان

گروه انگلیسی، دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی،واحد تبریز، دانشگاه ازاد اسلامی ، تبریز، ایران

زهره سیفوری

گروه انگلیسی، دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی، واحد تبریز، دانشگاه آزاذ اسلامی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

ویژگیهای جمعیتی دبیران بعنوان یکی ازعوامل مؤثّر در استفاده از تکنولوژی در کلاس معرفی شده اند. در تحقیق حاضر نگرش دبیران زبان انگلیسی دبیرستانهای تبریز نسبت به استفاده از تکنولوژی در کلاس بر اساس ویژگیهای دموگرافیک آنها مورد بررسی قرار میگیرد. در این پژوهش، 195 نفر از دبیران زبان انگلیسی دبیرستان‌های تبریز پرسشنامه‌ای 30 آیتمی از نوع لیکرت را که نسخۀ اصلاح ‌شدۀ پرسشنامۀ آلبیرنی(2006) بود، پُرکردند. نتایج نشان داد: الف) دیدگاه دبیران زن زبان انگلیسی نسبت به تکنولوژی به طور معناداری مثبت‌تر از دبیران مرد است، ب)دیدگاه دبیرانی که در سنّ بازنشستگی بودند، به طور معناداری مثبت‌تر از دیگر دبیران باسابقه بود، ج) دبیران زبان کلاس-های دوره متوسطۀ دوم دیدگاه مثبت‌تری نسبت به تکنولوژی در مقایسه با دبیران زبان کلاسهای دوره متوسطۀ دوم داشتند، و د) ویژگیهای دموگرافیک دبیران زبان انگلیسی ایرانی (شامل مقطع تدریس، جنسیّت، سابقه تدریس و مدرک تحصیلی) 26 درصد واریانس موجود در دیدگاه آن-ها نسبت به کاربرد تکنولوژی در کلاس‌هایشان را توضیح می‌دهد. در مقاله، به رهاوردهای آموزشی این تحقیق نیز پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

نگرش , ویژگیهای دموگرافیک (جمعیتی) , دبیران زبان انگلیسی , تکنولوژی , جنسیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.