پیشنهاد روابط بهینه هوشمند مبتنی بر رگرسیون جهت پیش بینی مقاومت فشاری بتن ساخته شده با سنگدانه های بازیافتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد آرمالو

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، واحد محمودآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، محمود آباد، ایران

سجاد صالحی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران

مرضیه نعمتی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، محمودآباد، ایران

چکیده

محدود بودن منابع و حفظ کیفیت محیط زیست لزوم بازیافت مواد و مصالح را اجتناب ناپذیر ساخته است یکی ازمصالح ساختمانی که پتانسیل خوبی برای بازیافت دارد بتن میب اشد بتن ضایعاتی را می توان دوباره خرد نموده، باعنوان سنگدانه در ساخت بتن استفاده کرد در این مطالعه، برای مدلسازی مقاومت فشاری بتن حاوی سنگدانه هایبازیافتی از دو روش رگرسیونی مبتنی بر فرمول با نام اسپلاین رگرسیونی چند متغیره تطبیقی (MARS) و مدلدرهخت با الگوریتم M5p استفاده شد. داده های طرح اختلاط از پیشینه تحقیق برای ایجاد مدل های پیشنهادی، 353داده آزمایشگاهی بود کا در جهت برآورد مقاومت فشاری بتن بازیافتی حاوی سنگدانه های بازیافتی جمع آوری شد.در این پژوهش، برای تعیین بهترین مدل برای تخمین مقاومت فشاری بتن حاوی سنگدانه بازیافتی از طریقشاخص های آماری خطا، مشخص گردید که ضریب همبستگی (R) در مرحله آموزش برای روش MARS وM5p بر پایه با ترتیب 0/950 و 0/913 می باشد در مرحله تست نیز، روش مارس با ریشه میانگین خطا 16/176مگاپاسکال خطای بهتری را گزارش نموده و عملکرد بهتری نسبت با روش مدل درخت (29/130 مگاپاسکال) برخوردار بود. نتایج حاصل از تحلیل عدم قطعیت و اعتبارسنجی نشانگر آن بود که روش های پیشنهادی با اعتبار لازمرا داشته و نتایج تخمین تصادفی نبوده است. همچنین دو نوع رابطه محاسیاتی مارس و درخت ارائه شده با رویکردغیرخطی و ناپارامتریک و شرطی با قواعد اگروآنگاه، پیشنهاد شده کا در محدوده مطالعاتی این پژوهش دقت مناسبی داشته اند.

کلیدواژه ها

روش های رگرسیونی، مقاومت فشاری، بتن بازیافت شده، مدل مارس، مدل درخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.