تبیین جایگاه مراکز آموزشی کرمان از ورود اسلام تا پایان حکومت سلجوقیان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان ابی زاده

استادیار گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سیدصاحب برزین

استادیار گروه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

مقاله حاضر درپی ان است به مطالعه تاریخی نهادهای اموزشی کرمان از ورود اسلام تا پایان حکومت سلجوقیان بپردازدلذا در این مقاله پرسش مورد نظر این است مراکز اموزشی کرمان از ورود اسلام تا پایان حکومت سلجوقیان دارای چهجایگاهی بوده است ؟ مهمترین هدفی که در این مقاله دنبال می شود تبین جایگاه مراکز اموزشی کرمان از ورود اسلامتا پایان حکومت سلجوقیان می باشد. برای گرد آوری اطلاعات از منابع اسنادی و کتابخانه ای معتبر استفاده شده است دراین مقاله به این شاخص ها اشاره شده است تاریخ سیاسی کرمان از ورود اسلام تا پایان حکومت سلجوقیان کرمان، پیدایشو تحول مراکز آموزشی در تمدن اسلامی، مراکز علمی کرمان از ورود اسلام تا پایان حکومت سلجوقیان کرمان بنا بر آنچهبیان شد، تا روزگار به قدرت رسیدن سلجوقیان، سیاست های رسمی حاکمان کرمان در جهت ایجاد و رشد مراکز علمی کرماننبوده است و وجود چند شخصیت برجسته علمی در قرن چهارم و گزارش های پراکنده از اقدامات فرهنگی در این سده نمیتواند دلیلی بر وجود نظام سازمان یافته آموزشی باشد. با وجود اینکه در قرن چهارم شاهد تأسیس مدارس غیر دولتی در برخیشهر های ایران مانند نیشابور، سبزوار، بخارا و ...هستیم اما در مناطقی مانند کرمان شواهدی از وجود چنین مدارسی در دستنیست و این موضوع می تواند دو دلیل عمده داشته باشد :1-التهابات سیاسی و عدم استقرار حکومتی مستقل در این ناحیه کهباعث شد در این مقطع تاریخی هیچگاه شاهد تلاش حاکمان کرمان برای عمران و آبادی این ایالت نباشیم .2- شرایطجغرافیایی کرمان است به صورت نواحی پراکنده با داشتن دو اقلیم سرد و گرم، شرایط خاصی را پدید آورده است. همچنیناین ناحیه به دلیل وضعیت جغرافیایی، همواره پناهگاهی برای شورشیان و یا فرقه هایی مانند خوارج بوده است و این مواردنشان می دهد که در این مقطع تاریخی بدون حضور حکومتی مقتدر و مستقل، ایجاد و رشد مراکز علمی نمی توانسته استدر اولویت امور قرار داشته باشد.

کلیدواژه ها

مراکز اموزشی ،کرمان ،حکومت سلجوقیان مساجد، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.