تبیین معیارهای مکان یابی بازارچه های محله ای (نمونه موردی: منطقه ۴ شهرداری اهواز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان کیانی قلعه سردی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری

حمیده فروزان گهر

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

سیدمجید نادری

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

در طی سال های گذشته شاهد پدیدار شدن و رشد بازارچه های غیررسمی در بسیاری از مناطق شهر اهواز بوده ایم. بازارچه هایی که فروشندگان آن ها اقدام به عرضه محصولات خود، در فضای نامناسب و به دور از رعایت بهداشت و اصل اولیه می نمایند. از دلایل مهمی که در حادتر نمودن این مسئله نقش بسزایی دارد می توان به عدم وجود مکان های مناسب که کلیه اصول و ضوابط و استانداردهای مورد نظر به جهت عرضه محصولات مورد نیاز روزانه، هفتگی و ماهانه ساکنین محلات مختلف شهر، با صرف کمترین زمان و هزینه و با حداکثر کیفیت، اشاره کرد. محل قرارگیری هر فضای شهری پیرو اصولی می باشد که عدم توجه به آن ها می تواند موفقیت و کیفیت عملکرد آنها را تحت تأثیر خود قرار دهد و همچنین نادیده گرفتن این اصول مشکلات کارکردی بسیاری را به وجودخواهدآورد. از جمله این فضاهای شهری بازارچه های محله ای می باشند که مکانیابی مناسب آن ها می تواند باعث بالا رفتن کیفیت و موفقیت در عملکرد آنها شود. پژوهش حاضر با هدف تبیین معیارهای مکانیابی بازارچه های محله ای در منطقه 4 شهرداری اهواز با استفاده از معیارهای شناسایی شده موجود درمدل مفهومی تحقیق و همچنین ارزیابی آنها با استفاده از دو روش تحلیل سلسله مراتبی و نظرسنجی از شهروندان و تحلیل نتایج آن ها اقدام به تولید نقشه درمحیط نرم افزار GIS، با روی هم قراردادن لایه ها به منظور جانمایی بازارچه های محله ای در پهنه های مستعد مورد نظر است.

کلیدواژه ها

مکانیابی، بازارچه های محله ای، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.