بررسی عدالت اجتماعی در خانه های سنتی یزد (نمونه موردی خانه رسولیان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دشتی شفیعی

استادراهنما، مدیر گروه معماری وشهرسازی، عضوهیئت علمی دانشگاه شمال

صولماص آزره

پژوهشگر کارشناسی ارشد معماری دانشگاه خزر مازندران، ایران

چکیده

مسکن در جامعه به عنوان قرارگاه رفتاری خانواده، از لحاظعملکردی و کالبدی، مکان شکل گیری رفتار، فرهنگ و اخلاق واحداجتماع است. خانه سنتی همواره مکانی سازنده، دارای ارزش و کیفیتهای مناسب برای این مهم بوده است. البته این قابلیت در خانه هایامروز ایران بسیار کم رمق و مخدوش است و بسیاری از ارزش ها وکیفیت ها و از جمله آنها ویژگی های تعاملات اجتماعی می باشد. شهریزد بخش ویژه ای از فرهنگ عمومی جامعه شهری و از بارزترین نمودهای تعاملات اجتماعی در کشور ایران است. محیط شهر یزد و نوعمعماری آن مجموعه ای از برخوردها و روابط حضوری مردم با محیطعینی پرامون، با خود و دیگران و حضور در محیط های اجتماعی میباشد. روش تحقیق توصیف تحلیلی است و از طریق مطالعه ی کتابخانهای انجام شده است. در همین راستا ابتدا ویژگی معماری ایرانی واصول معماری ایرانی بیان شده شهر یزد ، سپس به شیوه معماری یزد وسبک خراسانی و بنای معروف آن، خانه رسولیان را بررسی می نماییم.هدف از این مقاله بررسی کلی خانه رسولیان از منظر تعاملات اجتماعیمی باشد. در این پژوهش تحقیقات کتابخانه ای با استفاده از اسنادو مقالات متعدد و مطالعه اثر تاریخی یزد و شیوه معماری آن از قبیلبهرگیری از مصالح بوم آورد، درون گرایی، خودبسندگی، مردم واری وپرهیز از بیهودگی و تاثیر فرهنگ اسلامی بر معماری ایرانی، درنهایت نتایج تعاملات اجتماعی و بهره گیری از ارزش های معماریاسلامی روش پژوهش این مقاله بوده است.

کلیدواژه ها

یزد، تعاملات اجتماعی، خانه رسولیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.