نقش کیفی هندسه در احیاء و پویا سازی کوچه 19 بلوار پاسداران یزد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین دره زرشکی

کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه - فنی و حرفه ای، یزد، ایران

احسان نوری

کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای، یزد، ایران

محمدجواد صفدری زاده میبدی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری، دانشکده فنی شهید صدوقی یزد، ایران

امیرمحمد شریفی یزدی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری، دانشکده فنی شهید صدوقی یزد، ایران

چکیده

شریان ها و مسیرهای رفت و آمد با نام های مختلفی مانند شارع و گذر و کوچه، همواره به عنوان ساختاریمهم در سازماندهی و توسعه شهرها مطرح بوده اند. بر این اساس طراحی فضاهای شهری یکی از عرصههای مهمی می باشد که بازتاب کاربرد ریاضیات و هندسه در روند شکل گیری آن را به خوبی می توانمشاهده کرد. ریاضیات و هندسه دانشی هستند که انسان برای کشف روابط بین پدیده ها و همچنین نظمدهی به محیط و فضای پیرامون خود به آن دست یافته و آن را توسعه داده است. فلذا هدف از این پژوهش،شناخت این فرایند از طریق تحلیل و بررسی یکی از پروژه های سازمان شهرداری یزد با عنوان "طرحساماندهی کوچه 19 بلوار پاسداران" می باشد.طرح پیشنهادی مربوطه در سال 1398 شمسی تحت عنوان "کانون فرهنگ عامه" با حمایت معاونتشهرسازی و معماری شهرداری یزد تهیه گردید. ویژگی های منحصر به فرد معماری بنا بیانگر آن است کهمعمار در پی ریزی طرح سعی در بکارگیری اصول هندسی و تناسبات داشته است. نظر به اهمیت موضوع،نگارندگان با رویکرد تحلیل تناسبات هندسی، در پژوهش حاضر به دنبال پاسخ گویی به این سوال هستند که"هندسه و بالاخص وجوه مختلف آن در شکل گیری عناصر فضایی کوچه 19 پاسداران چه نقشی ایفا کردهاند؟" به همین منظور، در پژوهش حاضر از روش پژوهش تحلیلی استفاده شده و در جمع آوری اطلاعات ازابزار گردآوری داده و اطلاعات مشاهده میدانی و کتابخانه ای توامان بهره گرفته شده است و به منظوربازخوانی اصول هندسی و تناسبات، با روش " تحلیل هندسی"، پلان، نما و اسناد سه بعدی کوچه 19پاسداران مورد تحلیل دقیق قرار گرفته است. نتایج تحلیل نشان دهنده آن است که در مجموع کلیت ساختارشکلی طرح از سیستم های تناسبات و ترسیمات هندسی اشکال برخوردار بوده است و ساختار اجزاء طرح، ازوجوه مختلف هندسه (کالبدی و ادراکی) پیروی کرده است.

کلیدواژه ها

هندسه، نظم هندسی، وجوه کالبدی، وجوه ادراکی، کوچه خوب، کوچه 19 بلوار پاسداران یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.