ارزیابی و نقد شیوه های آموزش در مدارس معماری معاصر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین دره زرشکی

کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه - فنی و حرفه ای، یزد، ایران

احسان نوری

کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای، یزد، ایران

محمدمهدی توکلی فرد

کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران

محمدجواد صفدری زاده میبدی

دانشجوی کارشناسی ناپیوسته معماری، دانشکده فنی شهید صدوقی یزد، ایران

چکیده

امروزه همه متفق بر این قولند که آموزش نه تنها لازمه سعادت و بهروزی انسان ها است، بلکه به تنهایییکی از مهمترین شاخصه های اندازه گیری توسعه و پیشرفت کشورها است. لذا عنایت به شاخه های مختلفآموزش از جمله "آموزش معماری" که مستقیما با توسعه کالبدی و بهبود شرایط زیستی انسان سروکار دارد،از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بیشتر ما وقتی در برابر آثار ارزشمند معماری سنتی قرار می گیریم، سرشاراز تعجب و تحسین، حس احترام عمیقی نسبت به طراحان هوشمند و خلاق آن ها می کنیم. در مقابلاحساسی که در برابر بیشتر آثار معاصر داریم، غالبا همراه با حسرت و تأثر است؛ از این رو مرتبا در مقاممقایسه معماری معاصر با معماری سنتی می نشینیم. "نقش آموزش معماری در این میان به چه میزاناست؟" در این پژوهش با نگاهی اجمالی به تحولات آموزش معماری و ارزیابی و نقد روش ها و شیوه هایآموزش و تدریس، سعی در تبیین گوشه هایی از این موضوع را دارد. در این راستا امروزه چگونگی تعلیم وتربیت دانشجویان در رشته معماری متحول و نیاز به ارتقاء کمی و کیفی بالایی دارد و به نظر می رسداستفاده از تجربه های نوین آموزشی و تطبیق آن با نکات مثبت آموزش سنتی معماری یکی از ضروریتهای تکاملی الگوی آموزشی می باشد.

کلیدواژه ها

آموزش، آموزش سنتی، آموزش آکادمیک، مدارس معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.