بررسی خصوصیات مقاومتی و ریزساختار ملات های قلیا فعال سرباره ایی حاوی الیاف پلی پروپیلن، شیشه و بازالت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF08_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مددی

گروه عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

علی یاوری فروشانی

گروه عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

امروزه با توجه به پیشرفت جوامع بشري میزان ساخت و ساز در دنیا افزایش پیدا کرده است. از همین رو میزان مصرفسیمان پرتلند به عنوان ماده چسبنده در بتن کاربرد زیادي دارد. میزان مصرف بالاي سیمان منجر به اثرات مخرب زیستمحیطی از جمله سهم 7 درصدي انتشار گاز کربن دي اکسید شده است. از همین رو استفاده از مواد جایگزین سیمان امرياجتناب ناپذیر می باشد. بتن ها و ملات هاي قلیا فعال سرباره اي یکی از گزینه هاي مورد نظر می باشد زیرا سازگار با محیطزیست می باشد. لازم به ذکر است که بتن ها ي قلیا فعال سرباره ایی نیز همچون بتنهاي سیمان پرتلند داراي مشکلاتیهمچون ترد بودن و شکننده بودن میباشند. بدین خاطر استقاده از الیاف در بتنها و ملات هاي قلیا فعال توصیه می شود. دراین مقاله ملات هاي قلیا فعال سرباره ایی حاوي الیاف پلی پروپیلن، شیشه و بازالت با درصدهاي مورد نظر (0 و 0/5 و 1 و 1/5 درصد وزنی سرباره) ساخته و پس از سنین 7 و 28 روز مقاومت فشاري نمونه ها اندازه گیري شد. همچنین بررسی هايریز ساختاري جهت میزان اتصال الیاف در خمیر ملات هاي قلیا فعال سرباره ایی از نمونه هاي مختلف عکس هاي SEM گرفته شده است. نتایج بدست آمده حاکی از عملکرد بسیار خوب الیاف پلی پروپیلن به میزان 0/5 درصد، الیاف شیشه به میزان 1/5 درصد و الیاف بازالت به میزان 1 درصد می باشد. ولی در این بین الیاف بازالت با میزان 1 درصد عملکرد بهتري را نسبت بهسایر الیاف داشته است زیرا میزان مقاومت فشاري در سن 28 روزه به اندازه 9/5 درصد به ترتیب افزایش داشته است.

کلیدواژه ها

الیاف پلی پروپیلن، الیاف شیشه، الیاف بازالت، ملات قلیا فعال سرباره ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.