بررسی تأثیر استفاده از فن آوری اطلاعات ( IT ) در کیفیت خدمات شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME05_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فتانه خلیلی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گروه مدیریت ، دانشکده علوم انسانی،موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تاکستان، ایران

فرزانه خلیلی

استادیار اقتصاد، مدیریت دولتی،دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تاکستان، ایران

فاطمه علیجانی

استادیار اقتصاد ، مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تاکستان، ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر استفاده از فن آوری اطلاعات ( IT ) در کیفیت خدمات شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ انجام گردید. خلاءهای تحقیقاتی فروانی بین نقش فناوری اطلاعات و بهبود کیفیت خدمات شبکه بهداشت و درمان این شهرستان وجود دارد. این تحقیق با روش توصیفی و استنباطی انجام گردید. روش شناسی تحقیق بر رویکرد کمی و بر مبنای پیمایش پرسشنامه ای انجام گردید. تحقیق حاضر برحسب هدف از نوع کاربردی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مراجعه کنندگان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ استان البرز که در طول یک سال گذشته (از مهر 1397 لغایت مهر 1398 ) به مراکز خدمات درمانی و بهداشتی شهرستان ساوجبلاغ مراجعه کرده اند. بر اساس اطلاعات ارایه شده از سوی مسئولین شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ حدود 199475 نفر مراجعه کننده در یک سال به مراکز بهداشت و درمان شهرستان ساوجبلاغ به پزشک مراجعه نموده اند. در این تحقیق روش های آمار توصیفی مانند فراوانی، میانگین، میانه، مد، درصد، درصد فراوانی حداکثر و حداقل استفاده گردید. در قسمت آمار استنباطی از همبستگی ( اسپیرمن )، رگرسیون چندگانه و آزمون های مقایسه میانگین استفاده گردید. برای بررسی وجود و یا عدم وجود رابطه معنی دار بین متغیرهای مورد مطالعه از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید . نتایج ضریب همبستگی نشان داد که همدلی، دسترسی به خدمات، پاسخگویی کارکنان ، قابلیت اطمینان، شریط فیزیکی، تضمین خدمات با بکارگیری فناوری اطلاعات رابطه و تاثیرمعناداری وجود دارد. نتیجه رگرسیون خطی نشان داد که بکارگیری فناوری اطلاعات با توجه به میزان Beta بر متغیرهای پاسخگویی کارکنان ،دسترسی، قابلیت اطمینان ،شرایط فیزیکی و امکانات، تضمین خدمات، همدلی کارکنان با مراجعه کنندگان ، تاثیر معنادری دارد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات ، کیفیت خدمات ، شبکه بهداشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.