تحلیل روایت کاربران متأهل از مشارکت در سایت‌های همسریابی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهشنامه زنان، دوره: 11، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_WOST-11-32_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه محمدی نیا

مربی گروه علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور

چکیده

این مطالعه با استفاده از روش نظریۀ زمینه‌ای به تحلیل پدیدارشناختی تجربۀ زیستۀ کاربران اعم از مردان و زنان متأهل در تالارهای همسریابی انجام شده است؛ برای این منظور با استفاده از تکنیک نمونه‌گیری هدفمند با 11 عضو متأهل در تالارهای همسریابی از طریق واتس‌اپ مصاحبه‌های نیمه‌ساختار یافته انجام شد و با نرم افزار مکس کیو دی ای ورژن 12 تحلیل شدند. پس از ترکیب، ادغام و مقایسۀ مفاهیم، چهار مقولۀ مشترک زمینه‌ای میان کاربران زن و مرد متأهل شامل (اعتیاد به چت با جنس مخالف، تجربۀ خانوادۀ سنتی، چت علاج رفع تنهایی، سرگرمی و گذران وقت،) کشف شد؛ همچنین دو مقولۀ خاص کاربران زن متأهل شامل (اختفای تأهل و پرهیز از دیدار حضوری) و دو مقولۀ خاص کاربران مرد متأهل شامل (حس آزادی در انتخاب همسر دوم و تمایل به ازدواج سفید) نیز به دست آمد. پس از تحلیل خط داستانی مشارکت‌کنندگان مقولۀ هسته تحت عنوان « مقاومت در برابر کم‌رضایتی زناشویی» آشکار شد.

کلیدواژه ها

«نظریۀ زمینه ای», «همسریابی مجازی», «کاربران متأهل», «نارضایتی زناشویی»

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.