Exploring the impact of Self- efficacy and Learning Styles on Iranian EFL Learners' Achievement Scores

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله افق های زبان، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_LGHOR-4-1_004
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوه رشوند سمیاری

Department of English Language Teaching, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran,

ساره جهانی

M.A. Graduate, Department of English Language Teaching, West Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

گرچه تمام انسان‌ها ویژگی‌های زیستی و روان‌شناختی یکسانی در فرایند یادگیری دارند، الویت‌های آنها در معنادادن به اشیا و کسب اطلاعات به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای متفاوت است. هرچقدر بیشتر این تفاوت‌ها را بشناسیم، بهتر می‌توانیم فرایند یادگیری را تحلیل کنیم. به ‌منظور تعیین این امر که آیا افرادی که به‌لحاظ دانشگاهی موفق‌تر هستند، از سبک یادگیری ویژه‌ای بهره برده و یا خودکارآمدی بالایی داشته‌اند یا خیر، از بین تمام ویژگی‌های فردی، سبک یادگیری و خودکارآمدی در این پژوهش به بررسی گذاشته شد. تعداد ۱۱۰ زبان‌آموزِ سطح پیشرفته که زبان انگلیسی را به‌عنوان زبان خارجی در یک موسسۀ زبان انگلیسی در شهر تهران فرامی‌گرفتند در این تحقیق شرکت کردند. شرکت‌کنندگان براساس نتایج آزمون تعیین سطح آکسفورد انتخاب شدند. سپس از آنها خواسته شد پرسش‌نامۀ سبک یادگیریِ کُلب (۱۹۸۴) و خودکارآمدی شوارزر و جروسلم (۱۹۹۵) را تکمیل و سپس در آزمون پیشرفت تحصیلی شرکت کنند. نتایج تحقیق نشان داد همبستگی معناداری بین خودکارآمدی و نمرۀ آزمون پیشرفت فراگیران وجود دارد. با این وجود، هیچ ارتباط معناداری بین نمرۀ واژگان و خودکارآمدی زبان‌آموزان به‌دست نیامد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد ۱۵درصد خطا در نمرات خواندن و درک مطلب و ۲۷ درصد خطا در نمرات گرامر توسط خودکارآمدی زبان آموزان قابل پیش‌بینی بود. نتایج تحلیل واریانس (ANOVA) نشان داد هیچ ارتباطی بین سبک یادگیری و نمرۀ آزمون پیشرفت زبان‌آموزان وجود ندارد. در پایان، کاربرد این پژوهش و پیشنهادهایی برای مطالعات آینده نیز ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

Learning styles, self-efficacy, Learners' achievement, EFL learners, Individual differences

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.