تشخیص ویژگی‌های ضمنی با استفاده از قواعد نحوی زبان فارسی و خوشه‌بندی صفات

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-50-3_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه محمدی

گروه مهندسی کامپیوتر، پردیس فنی و مهندسی، دانشگاه یزد

مهدی یزدیان دهکردی

گروه مهندسی کامپیوتر، پردیس فنی و مهندسی، دانشگاه یزد

محمدعلی نعمت بخش

دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه اصفهان

چکیده

به­طور معمول وقتی فردی قصد خرید یک محصول برخط را دارد، نظرات و یادداشت‌های نوشته­شده توسط سایر افراد در مورد محصول را بررسی می‌کند و این مسئله تاثیر بسزایی در تصمیم‌گیری فرد برای خرید دارد. تجزیه و تحلیل نظرات کاربران که با عنوان تجزیه و تحلیل احساس یا نظرکاوی شناخته می­شود، یکی از داغ­ترین موضوعات تحقیقاتی در علم کامپیوتر است. هدف اصلی نظرکاوی، استخراج نظرات افراد درباره­ی ویژگی­های یک موجودیت یا کالا است. در این تحقیق، یک راه­کار نظرکاوی بدون نظارت و مبتنی­بر استخراج ویژگی­های ضمنی برای محصولات در زبان فارسی ارائه­ شده است. استخراج ویژگی­های ضمنی یکی از مراحل دشوار در تحلیل احساسات مبتنی بر ویژگی می­باشد. در بیشتر پژوهش­های پیشین از اطلاعات آماری برای ایجاد ماتریس هم­رخداد و سپس تشخیص ویژگی­های ضمنی استفاده شده است. در این پژوهش در کنار اطلاعات آماری، از قواعد نحوی زبان و خوشه­بندی صفات جهت بهبود ماتریس هم­رخداد بین کلمات (ویژگی­ها و احساسات)  بهره گرفته شده است. ارزیابی‌های انجام­شده بر روی داده­های واقعی و استخراج­شده از نظرات کاربران در سایت دیجی­کالا، نشان می­دهند که روش ارائه­شده در این مقاله به نرخ بازخوانی و دقت بهتری  نسبت به کارهای قبلی دست یافته است.

کلیدواژه ها

نظرکاوی, ویژگی ضمنی, ماتریس هم‌رخداد, خوشه‌بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.