روش جدید پایش نوک پره توربین با استفاده از سنسور مایکروویو و الگوریتم کلاسهبندی K نزدیکترین همسایه (k-NN)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TJEE-50-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 401
نویسندگان
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه کاشان
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه کاشان
چکیده
در این مقاله، یک سنسور مایکروویو باند k برای پایش پره توربین شبیهسازی و در نرم افزار CST بهینهسازی شده است و با استفاده از یک مدل ساده شده توربین در نرمافزار CST اثر قرار دادن سنسور در بدنه توربین بررسی شده است و چنانچه هر تغییر شکل در نوک تیغه و یا جابجایی در فاصله مابین نوک تیغه تا پوسته انجام گردد پارامتر پراکندگی این سنسور تغییر میکند و پارامتر پراکندگی بدست آمده از سنسور به عنوان اثر انگشت تیغه توربین تعریف میشود. در این مقاله شاخصهای اندازهگیری مبتنی بر پارامترهای پراکندگی میدان نزدیک سنسور مایکروویو بعنوان سیستم تشخیص خرابی نوک تیغه و همچنین الگوریتم کلاسهبندی k-NN برای تفسیر پارامترهای پراکندگی قابل اندازهگیری بهمنظور تعیین مقدار خرابی بعنوان روشی جدید برای پایش پره توربین ارائه گردیده است. مزیت این روش پایش برخط پره توربین با استخراج کامل شاخصهای اندازهگیری ناشی از پارامترهای پراکندگی یک پره نمونه بوده و نشان داده شده است که روش طبقهبندی k-NN دقت قابل قبولی در شناسایی و تعیین مقدار فاصله نوک پره توربین از پوسته و تغییر شکل نوک پره دارد چراکه در این روش درصد خطا میتواند به زیر 1.8 درصد برسد.کلیدواژه ها
سنسور مایکروویو, کلاسهبندی k-NN, فاصله نوک پره تا پوسته, پارامترهای پراکندگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.