مطالعه و بررسی اثر درصد الیاف فولادی بر رفتار مکانیکی بتن الیافی تحت تحلیل اجزاء محدود FEM

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI12_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی موسوی داودی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی مهندسی عمران، مرکز آموزش عالی طبری

چکیده

امروزه با توسعه و گسترش سازه ها و حجیم شدن آن ها استفاده از بتن های الیافی بسیار افزایش پیدا کرده زیرا به دلیل حجمبالای ارماتورها امکان به هم خوردن دانه بندی بتن و در نهایت کم شدن مقاومت آن نیز وجود دارد به همین سبب از این نوع بتن هادر بعضی از سازه ها استفاده می گردد، بتن مسلح با الیاف فولادی به منظور بهبود بخشیدن به خواص بتن، کاربرد وسیعی را درسازه های بتنی و بتن مسلح پیدا کرده است. دلیل این کاربرد گسترده مزایای بیشمار فنی و اقتصادی در استفاده از الیاف فولادی درجسم بتن می باشد. با توجه به این مزایای مهم در خواص بتن، تولید و کاربرد الیاف فولادی در کشورهای صنعتی جهان از طیف وسیعیبرخوردار شده است، به طوریکه در حال حاضر انواع الیاف فولادی با مشخصات فنی و کاربری های گوناگون به طور صنعتی تولید انبوهمی گردد. بتن مسلح با الیاف فولادی شامل یک کالبد بتنی مرکب از سیمان، مصالح سنگی، آب و همچنین درصدی از الیاف فولادیکوتاه می باشد که به طور درهم و کاملاً اتفاقی و در جهات مختلف در مخلوط پراکنده شده که وجود الیاف فولادی مشخصات بتن رانسبت به حالت خالص بهبود می بخشد. از این رو در این پژوهش بمنظور بررسی اثر درصد الیاف فولادی بر رفتار مکانیکی بتن الیافیتحت تحلیل اجزاء محدود از چهار نمونه مطالعاتی با درصد الیاف 0 الی 3% درصد استفاده شد، بمنظور مدلسازی عددی از برنامه اجزایمحدود آبکوس استفاده شد، بعد از انجام مدلسازی و تحلیل عددی نتیجه شد که اثر الیاف فولادی در طرح اختلاط بتن سبب بهبود وافزایش راندمان عملکردی بتن می شود.

کلیدواژه ها

بتن الیافی، الیاف فولادی، تحلیل عددی، اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.