بررسی عملکرد سازه های قاب خمشی بتن مسلح تحت اثر سناریوی لرزه ای زلزله ی اصلی و پس لرزه ، مطالعه موردی زلزله سرپل ذهاب (كد A)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی بتن
- کد COI اختصاصی: NCCICI12_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 517
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، ساری، ایران
چکیده
در سال هاي اخير و با توجه به ضرورت هاي اجتماعي و اقتصادي به وجود آمده، استفاده از چند معيار عملکرد و حتي در نظرگرفتن مجموعه اي از زلزله ها به عنوان زلزله طرح، حياتي به نظر مي رسد. از طرفي با توجه به لرزه خيزي کشور ما و بروز آسيب هايسازه اي مضاعف در اثر وقوع پس لرزه هاي متعدد در مناطق آسيب دیده و با در نظر گرفتن اثرات تجمعي این زلزله ها و آسيب هايناشي از آن، مي توان ضعف ها و خسارت هاي به وجود آمده در یک سازه موجود را با نگاه دقيق تري بررسي کرده و براي مقابله باتوالي لرزه اي به وجود آمده چاره اي اندیشيد. چاره اي که مي تواند تغيير در رویکرد طراحي سازه هاي مقاوم در برابر زلزله باشد، یااستفاده از سيستم هاي نوین اتلاف انرژي زلزله مانند ميراگرها. پژوهش حاضر با توجه بر این دو موضوع، قصد دارد اثر پس لرزه برسازه هاي بتن مسلح را مورد بررسي قرار دهد. در این راه از زلزله هاي ثبت شده ي ایستگاه سرپل ذهاب استفاده شده که شامل زلزله ياصلي با قدرت 3 / 7 درجه در مقياس ریشتر و 14 پس لرزه ي متعاقب آن است. با اعمال آنها بر روي ساختمان هاي بتن مسلح 4 ، 8 و12 طبقه و داراي سيستم قاب خمشي مدل شده در نرم افزار Opensees و با در نظر گرفتن سطوح عملکرد براي ارزیابي خسارت اینسازه ها، سعي گردید تا ارزیابي دقيقي از آسيب هاي وارد شده بر این نوع از سازه ها صورت پذیرد. با توجه به نتایج حاصل از پژوهشحاضر مشخص گردید، اضافه شدن پس لرزه به زلزله ي اصلي در تحليل تاریخچه ي زماني باعث افزایش 15 تا 20 درصدي پاسخ هايسازه اي مي شود.کلیدواژه ها
عملکرد سازه ای، قاب خمشی بتن مسلح ، پس لرزه، تحلیل تاریخچه زمانی، زلزله سرپل ذهابمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.