تاثیر شرایط عمل آوری اولیه در هوای سرد بر مقاومت فشاری آزمونه های مکعبی بتن
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی بتن
- کد COI اختصاصی: NCCICI12_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 781
نویسندگان
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
شرکت فهاب بتن
شرکت فهاب بتن
شرکت فهاب بتن
شرکت فهاب بتن
شرکت فهاب بتن
چکیده
طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۲-۱۶۰۸، آزمونه های بتنی پس از نمونه گیری باید حداقل ۱۶ ساعت و حداکثر ۳ روز پس از ساخت، از قالب خارج شوند. در طول این مدت، آزمونه ها باید در دمای ۵±۲۰ درجه سلیسیوس نگهداری شوند (عمل آوری اولیه) و سپس به مخزن آب یا اتاق رطوبت در محدوده دمای ۲±۲۰ درجه سلیسیوس (عمل آوری نهایی) انتقال داده شوند. در برخی موارد تأمین این شرایط میسر نیست یا ممکن است از آن غفلت شود. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر شرایط عمل آوری اولیه بر نتایج مقاومت فشاری بتن در فصول سرد است. در این راستا سعی شده است که شرایط معمول عمل آوری در ایران شبیه سازی گردد. بدین منظور دو طرح G۱ و G۲ به ترتیب با نسبت آب به سیمان ۰/۶ و ۰/۴۲ و عیار سیمان ۳۵۰ و ۴۴۰ کیلوگرم در متر مکعب ساخته شد. ۷ نوع شرایط عمل آوری کارگاهی مختلف به منظور عمل آوری اولیه تأثیر زیادی در نتایج مقاومت فشاری سنین اولیه ی بتن دارد که این تأثیر با افزایش سن بتن کاهش می یابد. نتایج مقاومت فشاری ۲۸ روزه هر دو طرح مخلوط نشان می دهد، در صورتی که بتن دچار یخ زدگی نشود و دردماهای پایین تر از استاندارد (عمل آوری کارگاهی در محدوده ۵±۲۰ درجه سلیسیوس) عمل آوری اولیه آزمونه ها صورت گیرد، نتایج مقاومت فشاری بالاتر از حالتی است که در شرایط عمل آوری اولیه استاندارد انجام گیرد.کلیدواژه ها
عمل آوری اولیه، مقاومت فشاری بتن، هوای سردمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.