کیفی سازی طراحی معماری مجتمع تجاری - خدماتی با رویکرد مدیریت پایدار منابع انسانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیهان رجائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال

ونوس بهنود

دانش آموخته کارشناسی ارشد MBA، دانشگاه پیام نور تهران واحد دماوند

چکیده

معماران در عصر حاضر بیش از هر چیزی به مقوله توسعه پایدار توجه دارند. از آن رو که توسعه پایدار نه تنها منجر به افزایش بهره وری شده بلکه می تواند خروجی طراحی یک سازه را منطبق با هدف ساخت آن و نیازهای منطقه ساخته و بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد. همچنان که هر ساخته دست بشر به نوعی القای معنی و مفهوم است، امروز توجه به مقوله مدیریت صحیح و پایدار منابع انسانی در سازه ها اهمیت مضاعف دارد. تا جایی که سازه هایی موثر قلمداد می شود که بتواند تفکر و استنباط مراجعان خود را در راستای دستیابی به هدف خلق مجموعه معطوف سازد. بر همین اساس در سازمان های امروزی نه تنها بنا، برای ارائه خدمات حائز اهمیت است بلکه طراحی صحیح آن بستری برای راحتی انسان و شکوفایی او، القای حس ایمنی و تقویت روابط اجتماعی است. در واقع می توان گفت مطابق تعریف مازلو از نیازهای انسانی هر چند ساختمان در کف تامین نیازهار برای تامین نیازهای زیستی) ساخته می شود اما از تعالی آن در رساندن کاربران به مراحل بعدی و در نهایت به خودشکوفایی (در صدر نیازها) نمی توان چشم پوشی کرد. در این پژوهش با بررسی آخرین نظریه ها و پژوهش های، پیرامون مدیریت پایدار منابع انسانی و معماری پایدار ضرورت های کیفی سازی طراحی سازه های خدماتی - تجاری که بخش مهمی از بافت شهری را شامل می شود، ارائه می شود. مطالعات نشان می دهد در وضعیت کنونی بسیاری از ساختمان های خدماتی بی توجه به اصول بنیادی در معماری پایدار و مدیریت پایدار احداث می شود و در نهایت تخریب و بازسازی که به منزله اتلاف منابع است را به دنبال دارد. در مقابل مجتمعی موفق عمل کرده است که به توسعه پایدار به عنوان اصلی در طراحی سازه خود پایبند باشد.

کلیدواژه ها

طراحی معماری، مدیریت پایدار منابع انسانی، معماری پایدار، معماری سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.