بررسی مزایا استفاده از اقسام روش های باروری نوین از دیدگاه فقه امامیه و علم پزشکی وحقوق ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فقه،حقوق و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCA01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا مظفری لقا

کارشناس ارشد حقوق خانواده ، گروه حقوق و معارف اسلامی، واحد کرمان ، دانشگاه آزاداسلامی ، کرمان ، ایران

محمود آقاجانی

دکتری فقه و حقوق اسلامی ، استادیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد کرمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمان

چکیده

تلقیح مصنوعی یک رویکرد درمانی است، که در اواخر قرن بیستم برای درمان ناباروری در زوجين شکل گرفت. این روش درسال ۱۷۶۵ در ماهیان آغاز و در نهایت به درمان ناباروری در انسان منتهی گردید. پژوهش حاضر به منظور بررسی دیدگاه های فقه امامیه و حقوق ایران در مورد باروری مدرن و از نوع توصیفی – تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات آن کتابخانه ای می باشد. استفاده از این روش ها دارای یکسری مزایای است که مزایای فقهی آن ، صاحب فرزند شدن بدون هیچ اقدام حرام. از نظر قانونی ، زوجین دچار مشکلات فرزندخواندگی نیستند. و از نظر پزشکی، زمانی که درمان اختلالات ناباروری زوجها با درمان دارویی اثر بخش نباشد انجام می شود. این روش درمانی از دیدگاه فقها جایز و صحیح و از نظر حقوقی نیز دارای اعتبار و مطابق با مصلحت و بقای خانواده می باشد. همچنین به یکسری نتایج نیز دست یافته ایم، از جمله اینکه اینگونه کودکان به لحاظ نسب ، به صاحبان اسپرم و تخمک ملحق شده و با آنها دارای نسب قانونی و رابطه نسبی می شوند.

کلیدواژه ها

باروری های نوین ، فقه امامیه ، حقوق ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.