بررسی تأثیر سبک رهبری تحول آفرین بر چابکی سازمانی با رویکرد تفکر استراتژیک در بانک مسکن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB07_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا اسدی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک، دانشگاه شیخ بهایی

احمدرضا اخوان صراف

استادیار، دانشگاه شیخ بهایی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سبک رهبری تحول آفرین بر چابکی سازمانی با رویکرد تفکر استراتژیک در بانک مسکن انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از حیث ماهیت و روش توصیفی- همبستگی و از نظر گردآوری اطلاعات روش پیمایشی می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته شامل 39 گویه می باشد. روایی و پایایی پرسشنامه ها براساس اعتبار محتوایی و ضریب آلفای کرونباخ 0/883 مورد تأیید قرار گرفته است. جامعه آماری مورد بررسی در این پژوهش مدیران ارشد و میانی و روسای ادارات کل و معاونین آنها می باشد که طبق اطلاعات دریافت شده از اداره امور کارکنان بانک مسکن تعداد آنها حدود 70 نفر می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تحلیلی توصیفی شامل جدول فراوانی، میانگین و انحراف معیار به همراه نمودارهای مرتبط با هر متغیر و تحلیل استنباطی شامل آزمون t student مستقل، تحلیل واریانس و معادلات ساختاری از روش حداقل مربعات جزئی (pls) استفاده شده است و همچنین برای محاسبه آمار توصیفی از نرم افزار SPSS و برای آمار استنباطی از نرم افزار Smart PLS استفاده گردیده است. نتایج حاصل از آزمون حاکی از آن است که سبک رهبری تحول آفرین بدون دخالت متغیر تعدیل گر تفکر استراتژیک تأثیر مثبتی بر چابکی سازمانی ندارد، ولی تفکر استراتژیک یک رابطه معناداری با چابکی سازمانی دارد و در مجموع سبک رهبری تحول آفرین با نقش تعدیل گری تفکر استراتژیک تأثیر مثبتی بر چابکی سازمانی دارد و همچنین متغیر مستقل رهبری تحول آفرین و متغیر تعدیل گر تفکر استراتژیک به تنهایی تأثیری بر انعطاف پذیری و پاسخگویی به عنوان دو مولفه چابکی سازمانی ندارند ولی سبک رهبری تحول آفرین با نقش تعدیل گرایانه تفکر استراتژیک تأثیر مثبتی بر پاسخگویی و انعطاف پذیری در سازمان دارد و همچنین نتیجه قابل توجه دیگری که بدست آمد این بود که سبک رهبری تحول آفرین به عنوان متغیر مستقل تأثیری بر شایستگی و سرعت در سازمان ندارد و علیرغم این که تفکر استراتژیک رابطه معناداری با این دو مولفه چابکی سازمانی دارد، ولی در نهایت سبک رهبری تحول آفرین با نقش تعدیل گری تفکر استراتژیک تأثیری بر سرعت و شایستگی به عنوان دو مولفه چابکی سازمانی ندارد.

کلیدواژه ها

سبک رهبری تحول آفرین، چابکی سازمانی، تفکر استراتژیک، بانک مسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.