آشکارسازی نابهنجاری های اقلیمی در شمال غرب کشورمطالعه موردی ایستگاه سینوپتیک اردب یل

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: RCCC04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول همتی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی اردیبل

عظیم نصیری

مدیر کل هواشناسی استان زنجان

شاهرخ فاتح

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تبریز

چکیده

نگرش سنتی به رخدادهای مخرب طبیعی مدت زمان کوتاهی است که در ایران در حال تغییر و گذر است و مدیریت ریسک جایگاه خاصی در جامعه پیدا کرده است. در این مدیر یت ضرورت برنامه ریزی و پیش بینی منظم جهت کسب آمادگی مکررا تا یکد می شود. شناخت زمانی – مکانی بلایای غالب در کی منطقه اولین گام جهت مقابله با آن به شمار می رود . دراین تحقیق جهت بررسی و اشکارسازی نابهنجاری های اقلیمی ، داده های هواشناسی ) 14 پارامتر( 12 ایستگاههای شمال غرب کشور را با دوره های چند دهساله مشخص و تغییرات آنها مورد ارزیابی قرار گرفته شد و ایستگاه سینوپتیک اردبیل بعنوان شاهد از طریق ارائه نقشه ها و نمودارهای مربوطه ، نابهنجاری های اقلیمی مورد ارزیابی قرار گرفته است در نهایت چنین به نظر می رسد تغییر اقلیم در شمال غرب کشور و در ایستگاه مورد مطالعه اردبیل رخ ندادها ست بلکه نوساناتی در متوسط بارش و دما صورت گرفته است چرا که نوسانات از ویژگی ها و شاید ثابت ترین اصل اقلیم است و جنبه متمایز کننده نوسان در الگوی تکراری آن است و گاها درون این نوسانات افت و خیزهای نیز دیده می شود . همچنین بررسی و مطالعه آمار خسارات بلایای جوی و اقلیمی در سالهای مورد تحقیق و نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ای هواشناسی جهت اشکارسازی تغییرات اقلیمی بیانگر آن است که ارتباط معنی داری قوی و مستقیمی بین رخداد بلایا و تغییرات اقلیمی در اردبیل وجود ندارد.

کلیدواژه ها

شمال غرب کشور ، اردبیل ، آشکار سازی تغ ییر اقلیم ، نابهنجاری های اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.