امنیت غذایی و کووید ۱۹ : چالش ها و راهکارها
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FOODCONG01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1074
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
استاد تمام گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
چکیده
زمینه و هدف: با شیوع گسترده ۱۹-covid در سطح جهانی؛ در اکثر کشورها برای محدود کردن همه گیری ویروس و مبارزه با بیماری اقدماتی همچون محدودیت صادرات و برقراری شرایط قرنطینه ایجاد شده است که موجبی تغییراتی در الگوی جهانی رژیم غذایی بواسطه تغییر در روند تولید و عرضه مواد غذایی گردیده است. از عوامل نگران کننده در ایجاد اختلال در امنیت غذایی جهانی، تاثیر قابل توجه همه گیری بر بخش های عمده اقتصادی مانند کشاورزی و شیلات به عنوان اصلی ترین بخش تامین کننده زنجیره غذایی، کاهش درآمد و میعشت مردم خصوصا قشرآسیب پذیر مثل کارگران روزمزد، ترکیبی از فقر و کاهش تقاضا و عدم دسترس افراد جامعه به غذ ای کافی و مغذی که در بسیاری از کشورهای با درآمد کم و متوسط بیشتر دیده می شود را می توان اشاره کرد. روش بررسی: پژوهش انجام شده از پایگاه های داده های الکترونیکی از جمله Pubmed ، Science Direct ، Elsevier ، SID ، Google Scholar سایت های FAO ، WFP و ITC در سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده است. نتیجه گیری: با هشدار برنامه جهانی غذا، در پی بحران های بوجود آمده در زمان شیوع بیماری و تاثیر جدی آن بر امنیت غذایی در جهان تعداد ا فراد گرسنه به میزان قابل توجهی رو به رشد است. در کشورهای آسیب پذیر به وجود آمدن این اخلال در زنجیره تامین مواد غذایی و سیستم های غذایی بیش از پیش مشکل آفرین بوده است که نیازمند شدید حمایت و مدیریت دولت ها و برقراری برنامه هایی برای برطرف کردن تاثیر بیماری بر امنیت غذایی در سطح جهانی شده است.کلیدواژه ها
؛ ۹-Covid ،امنیت غذایی در جهان، چالش های اقتصادی، فقر، بهبود وضعیت بهداشتیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.