بررسی تاثیر عضویت ایران در سازمان جهانی تجارت بر عملکرد صنعت بانکداری الکترونیکی کشور (با نگاهی ویژه به بانک ملی ایران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد سالم در بانک، بورس و بیمه
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF06_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عبداللهی کیا

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، گرایش بازرگانی بین المللی، دانشکده مدیریت- حسابداری- اقتصاد، دانشگاه پیام نور کرج، البرز، ایران

چکیده

در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی بر عملکرد صنعت بانکداری الکترونیکیکشور (با نگاهی ویژه به بانک ملی ایرا) پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان اداراتمختلف بانک ملی ایران و کارشناسان دفتر تامالاختیار تجاری (وزارت صنعت، معدن و تجارت) و دفتر مرکز فرهنگ سازی وآموزش بانکداری الکترونیک شبکه بانکی کشور (فابا) در سطح شهرستان تهران می باشند. تعداد جامعه آماری 130 نفر بودکه از بین افراد حاضر در جامعه آماری به طور تصادفی انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرها در پرسشنامه از مقیاسلیکرت استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده به کمک نرم افزارهای Excel و Spss ابتدا بااستفاده از آمار توصیفی، فراوانی نسبی و فراوانی تجمعی محاسبه شد، سپس با به کارگیری آزمون های آمار استنباطی(آزمون میانگین جامعه، ضریب همبستگی و تحلیل آن، ضریب تعیین و تحلیل واریانس یک عاملی) به آزمون فرضیه ها وتجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شده است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر اینست که پیوستن کشور ایران به سازمانتجارت جهانی برسطح کیفیت خدمات و عملکرد صنعت بانکداری الکترونیکی کشور (بویژه بانک ملی)، بر سیاست های اصلاحساختارها و ضرورتهای آزاد سازی مالی ، تجارت برکاهش تصدی دولت وبازدهی عملیات و خدمات رسانی و الزامات وضرورت های خاص سیستم بانکداری الکترونیکی وآزاد سازی تجارت جهانی خدمات، برایجاد نظام انگیزشی ورقابت به منظورافزایش کارایی نظام بانکداری الکترونیکی کشوروالزامات وضرورت های خاص سیستم بانکی کشورو بر ایجاد منافع جدیدیبرای بانکداری الکترونیکی ایران درمنطقه و جهان (با توجه به شرایط اصلی واولیه عضویت در سازمان جهانیتجارت، چنانچه بادرایت وتفکروبینش اقتصادی لازم همراه باشد) تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

اصل دسترسی بازار، اصل رفتار ملی، جهانی شدن، تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، دولت الکترونیکی، بانکداری بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.