بررسی و مقایسه سیستم های آغشتگی مورداستفاده در فرآیند پیچش الیاف

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANCOPM02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امجد سازگار

استادیار پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، تهران

سیدمحمود موسوی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، پژوهشگر سازمان انرژی اتمی ایران، تهران پژوهشگر

محمدجواد راستگو

دکتری متالورژی و مواد، پژوهشگر سازمان انرژی اتمی ایران، تهران پژوهشگر

چکیده

مواد کامپوزیتی و فرآیند پیچش الیاف یکی از مهمترین فن آوریها برای تولید مخازن، شفتها، لوله ها و قطعات دارای تقارن محوری میباشند. در سالهای اخیر تقاضا برای مخازن تحت فشار و استفاده از فرآیند پیچش الیاف در ساخت این نوع قطعات افزایش یافته است. در فرآیند پیچش الیاف، الیاف خشک پس از عبور از حمام آغشتگی و عبور از غلتک های راهنما بر روی مندرل با هندسه مدنظر قرار می گیرد؛ بنابراین بهتر است تا بر اساس سرعت فرآیند، جنس الیاف و هزینه فرآیند، سیستم آغشتگی مناسب آن انتخاب شود. حمام غلتکی و حمام غوطه وری از مهمترین و رایج ترین سیستمهای آغشتگی مورداستفاده در فرآیند پیچش می باشند. در این پژوهش، آغشتگی الیاف کربن با رزین اپوکسی و تأثیر آن بر استحکام قطعه نهایی موردبررسی قرار گرفت. به منظور آغشتگی بهتر الیاف، از سیستم پهن کننده الیاف استفاده شده و تأثیر آن بر روی آغشتگی الیاف بررسی شده است. نتایج نشان دادند که استفاده از سیستم پهن کننده تأثیر بهسزایی در میزان آغشتگی الیاف دارد. قطعات ساخته شده با استفاده از روش آغشته سازی با حمام غلتکی و سیستم پهن کننده بیشترین استحکام کششی را دارند 1350 مگاپاسکال. با افزایش سرعت خطی الیاف در حین پیچش، استحکام قطعات تا حدودی کاهش می یابد. این اتفاق به دلیل افزایش حباب حبس شده در قطعات به دلیل افزایش سرعت پیچش است؛ بنابراین در این پژوهش پیشنهاد گردید تا برای آغشته سازی الیاف کربن در فرآیند پیچش الیاف، از حمام غلتکی با سیستم پهن کننده و سرعت پیچش کم 3 تا 5 متر بر دقیقه استفاده شود.

کلیدواژه ها

کامپوزیت -پیچش الیاف- حمام رزین- حمام غلتکی- حمام غوطه وری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.