بررسی کمانش پنل کامپوزیتی تحت فشار و تاثیر شرایط مرزی با کاربرد در طراحی لانجران کامپوزیتی هواپیما

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANCOPM02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نجات بخش

شرکت صنایع هواپیماسازی ایران – هسا کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

حمید ربیعیان نجف آبادی

دانشگاه تهران - دانشکده علوم و فنون نوین دانشجوی دکتری هوافضا - سازه

امین قارایی

شرکت صنایع هواپیماسازی ایران – هسا کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

عبدالرضا کبیری

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر-دانشکده مهندسی مکانیک

چکیده

پس از محاسبات استحکامی در طراحی لانجرانهای کامپوزیتی هواپیما، لازم است که از نظر کمانش نیز محاسبات انجام پذیرد . شرایط تکیه گاهی در پنلهایی که دیواره های لانجران را تشکیل میدهد، بر روی میزان کمانش موضعی بحرانی بسیار تاثیر گذار است. در منابع طراحی سازه هواپیما این تکیهگاه هامعمولاً ساده فرض میشوند، در صورتی که در واقعیت حالتی بین ساده و گیردار هستند. در این مقاله به بررسی تاثیرات شرایط مرزی بر روی تنش بحرانی کمانش یک پنل کامپوزیتی تحت بار فشاری پرداخته شده است. با تغییر نوع شرایط تکیه گاهی، مقادیر کمانش و شکل مود صفحات کامپوزیتی و در نتیجه استحکام کمانش محاسباتی صفحه تغییر میکند. با توجه به معادلات حاکم بر ورق های کامپوزیتی نوع شرایط تکیه گاهی تاثیرگذاری قابل ملاحظه ای بر نتایج کمانش دارد. با بررسی شرایط تکیه گاهی پنل های لانجرون یک هواپیمای سبک کامپوزیتی نتایج بصورت تئوری و تحلیل المان محدود محاسبه و بررسی شده است. در محل اتصال دو پنل عمود بر هم، شرایط مرزی بررسی شده است. نتیجه حاصله نشان دهنده آن است که با اعمال شرایط مرزی واقعی تا 17 درصد افزایش مقاومت در برابر کمانش مشاهده میشود. با توجه به اینکه اغلب، ضخامت و لایه چینی پنلهای تحت فشار با معیار کمانش سایز میشود، این موضوع میتواند کاهش وزن قابل ملاحظهایی در این پنلها و در وزن هواپیمای سبک کامپوزیتی بوجود آورد که منتج به افزایش راندمان آن خواهد شد.

کلیدواژه ها

کمانش فشاری - پنل کامپوزیتی لانجران- اصلاح شرایط مرزی - بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.