آزادی بیان در اسلام و رسانه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF04_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا علیزاده

دانشجوی کارشناسی دانشگاه امام خمینی(فرهنگیان)سلماس

فرحان داداشی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه امام خمینی(فرهنگیان)سلماس

کیانا کاوه

مدیرکل اجتماعی فرهنگی دانشگاه فرهنگیان

مهدیه موسوی

چکیده

حق برخورداری از آزادی بیان، بنیادی ترین حق رسانه هاست. در واقع اهمیت و جایگاه آزادی بیان در یک نظام حقوقی ومفهومی که از این آزادی برداشت می شود آثار بسیار مهمی بر وضع، اجرا و تفسیر قوانین و مقررات رسانه ای و به دیگرسخن بر وضعیت حقوقی رسانه ها و مسائل ارتباط جمعی دارد.اعمال و استیفای آزادی بیان در رسانه های همگانی، همانند اعمال سایر حقوق، چارچوب و حدود معینی دارد که تجاوز از آن ممکن است سبب مسیولیت مدنی یا کیفری شود. بنابراین، حق بیان آزاد مطلق و بی قید و شرط نیست و همانند حق مالکیت یا حق دسترسی به اطلاعات محدود به حدود خاصی است. بنابراین افراد نمی توانند از این حق خود تا جایی استفاده کنند که موجب نقض ارزش ها در جامعه و با ورود لطمه به حقوق دیگران شود. در این باره اختلاف نظری میان صاحب نظران وجود ندارد، اما درباره ی اینکه چه چیزهایی حق مذکور به شمار می روند و چگونه قابل شناسایی هستند و در چه صورتی می توان بیان یک مطلب را خارج از حدود شناسایی شده دانست، اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد

کلیدواژه ها

آزادی بیان، آزادی اندیشه و عقیده و نظر، حدود رسانه آزادی بیان،رسانه،فعالیت های رسانه ای،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.