مبانی حقوق اقتصادی - مالی زنان در آموزه های دینی و سیره حضرت زهرا(س)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF04_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه عظیم زاده اردبیلی

استادیار گروه فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران،

انیس اسدی

دانشجوی ارشد حقوق خانواده، دانشگاه امام صادق(ع)، تهران، ایران

چکیده

پیش از ظهور اسلام زنان از حقوق مالی و اقتصادی برخوردار نبودند. اگرچه اخبار پراکنده ای درباره ی برخورداری زنان از این حقوق در زمان جاهلیت وجود دارد ، اما با ظهور اسلام این حقوق برای زنان به رسمیت شناخته شد. مهریه ، نفقه و ارث از جمله حقوق مالی و حق اشتغال و مالکیت دسترنج از جمله حقوق اقتصادی هستند که در قرآن کریم و سایر آموزه های دینی ما به آنها اشاره شده است، در این پژوهش برآنیم که مبانی حقوق مالی و اقتصادی زنان را در آموزه های دینی بررسی کنیم و مصادیق آن را در سیره ی حضرت صدیقه ی کبری مطرح نماییم. روش گردآوری اطلاعات اسنادی-کتابخانه ای و نوع پژوهش توصیفی-تحلیلی می باشد. با توجه به بررسی های صورت گرفته طبق آموزه های دین اسلام ، زنان مانند مردان در تمام مسائل مالی و اقتصادی آزاد و مستقل می باشند و حق دارند که در اموال خود هرگونه تصرفی نمایند و حضرت صدیقه کبری(س) هم مانند سایر زنان از حقوق مالی از جمله مهریه، جهیزیه و ارث و حقوق اقتصادی برخوردار بودند و موقوفات و صدقات حضرت زهرا (س) نیز نشان دهنده آزادی ایشان در تصرف و تملک اموال بوده است.

کلیدواژه ها

زنان، حقوق مالی، حقوق اقتصادی، سیره حضرت زهرا(س)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.