بررسی افلاس در فقه و حقوق موضوعه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF04_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غلامیان نوقابی

کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی

چکیده

پژوهش حاضر با عنوان بررسی افلاس در فقه و حقوق موضوعه تدوین یافته است. بررسی صلاحیت درخواست بر دعوی افلاس از دیدگاه فقهی و قانونگذار ایران مورد بررسی قرار گرفته و خواستگاه نظرات مشابه با آن در زیر ساخت های فقهی قوانین تدوین گردیده است. تبیین افلاس از اعسار و امکان ثبوت افلاس در عامه مردم بر طبق متون فقهی و اختصاص داشتن افلاس به ورشکستگی در حقوق تجارت و به تبع آن در قوانین وضع شده، بیان کننده نوعی تناقض بین مفاهیم فقهی با قوانین موضوعه در این باب است، که این تناقض در نتیجه اقتباس حقوق مربوط به تجارت ایران از حقوق فرانسه می باشد. همچنین به بیان اختلافات در خصوص ضمانت اجراء بین قوانین قدیم با قوانین امروزه پرداخته و تفاوت موجود در نحوه اعمال مجازات ها بیان می گردد. امروزه برای ورشکستگی جزء در موارد تقصیر یا تقلب مجازاتی برای تاجر به غیر از پرداخت دیون طلبکاران، اعمال نمی شود. خاص بودن حجر مفلس و پیروی نمودن ذاتی قوانین در این موضوع از مفاهیم فقهی نتیجه اعمال راهکارهایی عملی، جهت حفظ حقوق و منافع شخص ورشکسته و طلبکاران وی می باشد.

کلیدواژه ها

افلاس ، ورشکستگی ، اعسار ، حجر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.