طراحی و تبیین مدلی برای مدیریت پدیده زمبلانیتی سازمانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_380
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهار بهرادمهر

کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار،گروه مدیریت،دانشگاه صنعتی شاهرود

سعید آیباغی اصفهانی

استادیار،گروه مدیریت،دانشگاه صنعتی شاهرود .

چکیده

درطی سالیان اخیر سازمان ها با حوادث و اتفاقات قابل پیش بینی بسیاری همراه بوده اند. اغلب این حوادث می تواند آسیب های جبران ناپذیر به سازمان ها وارد کند. البته گاهی مدیران این نواقص را به درستی شناسایی میکنند اما با تصمیمات نادرستی که خود در رابطه با این حوادث می گیرند باعث بحرانی شدن و غیر قابل کنترل در شرایط پیرامون اطراف خود می شوند، که به این پدیده و رویداد قابل پیش بینی زمبلانیتی می گویند. این پژوهش کیفی است و با هدف ارائه مدلی برای مدیریت زمبلانیتی با استفاده از طرح نظامند مولتی گراندد تئوری انجام شده است. به این منظور با انجام مصاحبه عمیق با 17 نفر از افراد خبره که اغلب مدیران و معاونان با سابقه شهرداری تهران بودند مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کد گذاری باز گردآوری شدند و از دل آن ها مقوله هایی استخراج گردید. سپس در مرحله کدگذاری محوری مقوله ها و مفاهیم را در جداول جداگانه دسته بندی کردیم و در ادامه در مرحله پالایش مفهومی به سوال اساسی پاسخ داده و سرانجام در مرحله انطباق نظری،نظریه ها و تحقیقات پیشین را با حاصل دست آوردهای پژوهش کنونی مقایسه کرده ایم. نتایج پژوهش حاضر،نشان دهنده استخراج 294کد با مفهوم اولیه از مصاحبه ها و نیز احصا 44 مفهوم و 6 مقوله است.که در قالب یک مدل نهایی که شامل: مدیریت پدیده زمبلانیتی ،ضعف های مدیریتی، کاستی های مربوط به فرایندهای منابع انسانی ،ضعف های سازمانی، عوامل فردی_ رفتاری، اقدامات شهروندی، توسعه سازمان و منابع انسانی قرار گرفته شد.

کلیدواژه ها

زمبلانیتی سازمانی،سرندیپیتی،آسیب شناسی ،گراندد تئوری،مولتی گراندد تئور ی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.