مدلسازی و ارزیابی عوامل موثر بر قصد خرید مشتری از طریق رسانه های اجتماعی بااستفاده از رویکرد Fuzzy DEMATEL” “ - صنعت مورد مطالعه: تجهیزات پزشکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_268
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا شفیعی بنادکی

کارشناسی ارشدMBAپردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران ، دانشکده فنی فومن

سلمان نظری شیرکوهی

استادیار گروه مهندسی صنایع و سیستمها، دانشکده فنی فومن، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

امروزه با فراگیری شبکه جهانی وب، شاهد ایجاد و استفاده گسترده از رسانه های اجتماعی 1، با تعاریف نسبتاً متفاوت ولی بااهداف عموماً یکسان بوده ایم. میزان استفاده و نفوذ روزافزون این نوع از رسانه ها در میان طبقات مختلف جامعه از یک طرف وتکثر دسترسی و سهولت استفاده از طرف دیگر، عادت ها و گرایش های جدیدی را در جامعه به وجود آورده است. از منظر علم بازاریابی، رسانه های اجتماعی یکی از ابزار هایی است که توسط آن می توان به مشتریان بالقوه کالا یا خدمات نزدیک شد و از منظر علم رفتار شناسی با کشف عوامل تاثیر گذار برروی فرآیند تصمیم گیری خرید مشتریان و اثرگذاری در این فرآیند از راه های مختلف، می توان بر روی قصد خرید مشتری نهایی تاثیر گذاشت. در این مقاله ابتدا با مرور بر ادبیات موضوع و تعریف رسانه اجتماعی، عوامل تاثیر گذار بر قصد خرید مشتری از طریق این رسانه ها را بررسی خواهیم کرد و در ادامه یک مدل مفهومی با بیان متغییر های مستقل و واسطه ای را توسعه خواهیم داد. سپس جهت شناسایی الگوی روابط میان متغییر های فوق از تکنیک دیمتل فازی 2 استفاده خواهیم نمود. صنعت مورد مطالعه در این پژوهش، تجهیزات پزشکی و با تمرکز بر تجهیزات پزشکی قابل فروش بدون نسخه یا به اصطلاح OTC 3می باشد. پس از جمع آوری نظرات خبرگان درسطح مدیریت و در بخش های فروش، خدمات پس از فروش، بازاریابی، منابع انسانی و مدیریت عامل از 7 شرکت تولید کننده و وارد کننده و پس از تحلیل کمی مرتبط در اکسل، نتایج تحقیق نشان داد اعتماد درک شده مخاطب تاثیر گذارترین عامل در قصد خرید مشتری از طریق رسانه های اجتماعی بوده است.

کلیدواژه ها

بازاریابی رسانه اجتماعی، قصد خرید مشتری، تصمیم گیری چند معیاره، دیمتل فاز ی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.