تبیین و تحلیل درجه آزادی سیستم؛ مقدم بر برنامه ریزی استراتژیک (مطالعه موردی: یک شرکت مهندسین مشاور عمرانی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF02_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه محمد سیروس

مدیر عامل شرکت مدیریت و برنامه ریزی صنایع و انرژی مبنا و استادیار دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلی تکنیک تهران، ایرا ن

آرش نژادی

تدریسیار دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلی تکنیک تهران، ایرا ن

حسین بهرامی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلی تکنیک تهران، ایرا ن

سیده پرنیان اکابری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلی تکنیک تهران، ایرا ن

چکیده

امروزه با رقابتی شدن کسب و کارها، مدیریت و راهبری سازمانها برای مدیران به یک چالش جدی تبدیل شده است؛ به طوریکه همواره آنان را با تصمیمات مختلف ضمن در نظر گرفتن تغییرات سریع محیطی و به صحیح ترین شکل روبرو نموده است. در این اثنا، نیاز هر چه بیشتر به رویکرد استراتژیک و هدایت سازمان با استراتژی های کارا و اثربخش احساس میشود. در مدل بومی مدیریت استراتژیک مبنا که به اهتمام دکتر کاوه محمد سیروس، ویژه برای سازمانها و صنایع داخلی تدوین شده است، یکی از مهمترین پیش نیازهای تدوین برنامه ریزی استراتژیک، فرایند تحلیل سیستم برای تعیین درجه آزادی سیستم )سازمان( و تلاش برای بهبود آن است. طبق این مدل، برای آماده کردن سازمان جهت پذیرش استراتژی و اجرای اثر بخش آن، ابتدا باید با محاسبه درجه آزادی سازمان، گلوگاه هایی که باعث بسته شدن یا اصطلاحا اسباب استراتژی گریزی سیستم هستند شناسایی و سپس با ارائه راهکارهای خاص و متناسب با طبیعت و ذات سازمان، آنان را مرتفع و در نتیجه به یک موقعیت مطلوب استراتژی پذیری در این مدل هدایت کرد. در این مطالعه، یک شرکت مهندسین مشاور فعال در حوزه عمران، به عنوان سازمان مورد مطالعه انتخاب و فرایند تحلیل سیستمها )تحلیل باز – بسته بودن( برای این سازمان انجام شد.

کلیدواژه ها

تحلیل سیستم، سیستم باز، سیستم بسته ، برنامه ریزی استراتژیک، مدل مبنا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.