مقایسه شبکه عصبی و رگرسیون در پیش بینی تولید پسماند جامد شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی بهبود و بازسازی سازمان و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CIROB01_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان آجرلو

چکیده

این تحقیق با هدف مقایسه شبکه عصبی و رگرسیون در پیش بینی تولید پسماند جامد شهری نگاشته شده است. روش تحقیق در این مقاله از نوع توصیفی و بر مبنای هدف، کاربردی می باشد.با توجه به ماهیت موضوع، سؤالات پژوهشی و اهداف تحقیق، برای شناسایی عوامل موثر در پیش بینی تولید پسماند ابتدا با مروری بر پیشینه تحقیق لیستی از متغیرهای تولید پسماند شهری تهیه شده است.سپس با استفاده از تکنیک دلفی و استفاده از نظرسنجی از خبرگان دانشگاهی و همچنین مدیران فعال در صنعت پسماند، مؤلفه های موثر بر تولید پسماند شهری شناسایی شده است،همچنین با مطالعه ادبیات تحقیق در مورد روش های تحلیل رگرسیون چند متغیره و شبکه عصبی اطلاعات جامع و کاملی گردآوری شده است و ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامهی استاندارد مربوط نظرسنجی برای شناسایی عوامل موثر توسط تکنیک دلفی می باشد. گروه خبرگان در این تحقیق مر بوط به متخصصان و کارشناسان در زمینه پسماند و همچنین اساتید دانشگاهی می باشند که برای نظرسنجی در مورد عوامل موثر بر تولسد پسماند شهری مورد استفاده واقع شده اند که تعداد آنها 15 نفر می باشد. پس از جمع آوری داده ها ابتدا بوسیله روش تکنیک دلفی متغیرهای مورد نیاز شناسایی و سپس با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره و روش شبکه عصبی مصنوعی به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شده که برای این امر از نرم افزارهای MATLAB ،EXCEL ،SPSS بهره گرفته شده است.با توجه به نتایج بدست آمده مدل شبکه عصبی مصنوعی قابلیت بهتری برای پیش بینی تولید پسماند را دارد و با توجه به MAPEوMSE هر یک از دو مدل ، مدل ارائه شده با استفاده از شبکه عصبی در این پژوهش عملکرد بهتری در پیش بینی تولید پسماند نسبت به رگرسیون خطی دارد.

کلیدواژه ها

پسماند یا زباله ،پیش بینی ،شبکه های عصبی مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.